Thursday 30 June 2011

Wanita Makan Ayam Hidup-hidup

Semalam mOon dapat emel pasal wanita makan ayam hidup-hidup....macam excited lak nak taw....hah...seperti yang dijangka...kejadian ni berlaku di IndOnesia.....







Menurut sumber beritajatim.com wanita ni bernama Miskaulah (38), warga Dusun Janganasem, Desa Trompoasri, Kecamatan Jabon, Sidoarjo ...tabiat memakan ayam hidup-hidup ni bermula sejak kecik lagi...dia selalu ikt bapak dia p sawah....sbb susah nak dapat makanan dia makan ikan yuyu (adik beradik ikan puyu kOt) mentah-mentah....pas2 dia ase sedapppp.....dan...jadi kebiasaan sampai sekarang makan haiwan hidup-hidup..... 




Seperti biasa...mOon kurang berminat nak menaip entri panjang.....kalo kamu-kamu sayang semua nak ceritanya buley baca kat SINI dan SINI jugak....



Wednesday 29 June 2011

Blog Kesayanganku

Sebelum balik keje nak jOin satu lagi segmen sebagai tanda kegilaan mOon arini.....


Segmen anjuran Freaky salah sOrang blOgger kesukaan mOon .... seabb beliau mesraaaaa.....kiut lak 2....


Senang sangat segmen ni...dan tak rugi pOng join...cuma tepek header blOg sendiri...pas2 link kat kOmen entri....hehehehe...



hah...nak amek header seram2 sayang nih!!!!

kalo nak jOin klik SINI








SEGMEN | AKU PILIH MEREKA

Baru pas jOin cOntest mOon jOin segmen lak...sOri....tak makan ubat gila lagi arini...maka...akan menggila dengan cOntest dan segmen....hahahahahahaaha




Klik banner dan join reramai jOm!!!!




sebab mOon tamak mOon pilih 3 blOg...maka wujud la perkataan "mereka" kat tajuk entri nih...maaf! mOon tamak! 




jOm tengOk...







suka blOg ni sebab entri dia simple, santai dan shengal (tipu!) ....hahahaha...sebab dia nia skandal mOon (tipu lagi !) ...hehehehe...sebab dia suka panggil mOon cik bulan kembang....geram! so ari2 mesti nak baca pe dia bebel.... TaufiQ sengal! tajuk blOg punya la jiwang...tapi entri majOriti shengal habesssss!




 mOon suka tengOk blOg nih sebab dear nih kawan lama mOon masa belajaQ...mOon suka tengOk kerja kreatif dear ...banyak kraf chumil dear buat...selain tuh ada handmade hijab, maxi skirt dan baju2....jOm la tengOk...baik orangnya...chumil sangat cik Dalz nih....




aweQ ni orang kedah...belajaQ kat Jepang nun....baek orangnya...mOon pOng x taw nape mOon suka blOg dia....ari2 mesti nak baca dan kOmen...cikten10 best!!! cayang dear!



Contest Saya Suka Berimaginasi

Petang-petang gini ase nak jOin cOntest lak...hehehehe...mOon dijemput (wahwahwah) oleh tuan empunya blOg http://fiqracake.blogspot.com/ utk jOin cOntest best nih....

Klik banner nih dan jOin reramai ye!

Kalo nak menang kena pandai merapu dengan sOklan nih :

 " Jika anda ditugaskan untuk menyelamatkan dunia, anda ingin kuasa seperti apa dan jelaskan kenapa?"


Kamu-kamu semua mesti ingat mOon nak ada kuasa macam SAILORMOON kan???? dengan kuasa bulan akan menghukum mu!!!! hahahahahaha

Tidak...!tidak....! No! Bukan!

disebabkan mOon nih chumil maka mOon nak ada kuasa macam dOraemOn...hahahaha...kenapa??? sebab...dOraemon ada mcm2 peralatan dari pOket dia...nak apa semua ada...dari dalam pOket je...tak yah susah-susah nak lawan-lawan, tembak-tembak hatta silat sekali pOng....haaaaa....semua orang tak pernah terbayangkan kalo dOraemOn jadi superhero selamatkan bumi kan? sebab 2 la mOon nak ada kuasa mcm 2....hikhikhik

kalo dah penat selamatkan bumi mOon guna pintu ke mana saja utk rilek2....waaaa....syOk aihhhh!

cheQ nih tak reti nak cerita panjang2....tapi hati nih teringin nak menang sejadah tuh....

Sekian...

mOon taw kamu-kamu sayang semua lagi hebak imaginasinya...jOm pakat-pakat jOin jOm!



Tahniah Untuk mOon !


Hilang duka berganti lak dengan suka...suka sangat sebab merujuk pada surat SPA bertarikh 13 Jun 2011 menyatakan tentang pengesahan dalam perkhidmatan mOon....


Alhamdulillah...selepas lebih kurang 2 tahun 3 bulan mOon berkhidmat dan menjalani kursus-kursus dan peperiksaan akhirnya mOon sah dalam perkihdmatan....kalo nak taw...exam JPA mOon amek 2kali sebab satu paper mOon KANDAS....mOon ni kadang2 benak sket banyak....yelah...sOalan2nya pasal keje yang mOon tak pernah taw.....langsung tak de basic keje gOmen nih....hehehehe....


Pape pOng...tahniah utk diri sndri...semOga pas ni mOon akak lebey succes!!!!





'Superhands' gOreng Ayam pakai tangan je..gila lah!

Dahsyat betOi lelaki ni...buley menggoreng ayam dengan tangan saja...tanpa menggunakan senduk, sudip, sudu dll.... hebak! hebak!


Superhands: Kann Trichan feels no pain and his skin is unaffected by the boiling fat at his fried chicken stall in Chiang Mai, Thailand


 Chiang Mai, Thailand - Mr Trichan, 50 tahun begitu terkenal dengan kebolehan dan kelebihan  luar biasa dirinya... menggoreng ayam tanpa menggunakan sudip atau senduk.  Beliau hanya menggunakan tangannya untuk memasukkan ketulan ayam ke dalamminyak masak panas mendidih.  Kemudian memasukkan tangannya lagi untuk mengangkat dan mengeluarkan ayam goreng yang sudah masak dari dalam kuali  yang penuh dengan minyak masak mendidih pada suhu 480c.  Namun kulit tangannya tetap elok tanpa sebarang kecederaan akibat kesan minyak yang panas itu.


Fast finger food: Mr Trichan holds the world record for plucking 20 pieces of chicken from 480c fat in one minute

Mr Trichan merupakan pemegang rekod "Guinness Book of World Record" untuk kategori mengangkat 20 ketul ayam daripada minyak masak mendidih 480c  selama 1 minit. 
Selama tujuh tahun terakhir Mr Trichan telah menjadi bintang antarabangsa dan telah mengelilingi dunia bersama isterinya, Tuan, 45, menunjukkan kepakarannya.








Kita ni terpercik minyak gOrengan pOng dah aduh aduh bagai.....dia nih rilek je...hebak!hebak!





Tuesday 28 June 2011

Cer Citer

Salam kawan-kawan....


Seminggu jugak tentangbOolan.blogspoot sunyi tanpa bait tulisan sEweL mOon ye....ini disebabkan tuan empunya blOg a.k.a mOon jOhari menghadapi gerhana bOolan chenta....hehehehe....alhamdulillah....keadaan emOsi dan mental semakin ok...


Nnti mOon akan luangkan masa melawat blOg kamu2 sayang semua ye...kepada mynew fOllOwer "selamat datang ke blOg tentang boolan..." nanti moOn fOllOw kamu balik ye....


ApapOn yang terjadi, hidup mesti diteruskan....sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui....DIA tahu betapa sakitnya hati bila dikhianati....tapi DIA masih takdirkan kekecewaan untuk mOon supaya moOn tidak alpa dan selalu ingat padaNYA....


Allah tahu apa, siapa, bila dan bagaimana yang terbaek untuk kita...redha je la dengan takdir ni....



Friday 17 June 2011

Lama Punye Cerita Diungkit....!

Ni cerita tahun lepas punya...dan harap takkan berulang....

Tarikh: 
Julai 2010

Jam : 
kira-kira 07.25 petang (Malaysia)

Lokasi : 
Depan Ampang Park...betOi2 kat traffic light

Tujuan Keluar : 
Amek adeQ keje part time kat Crown Plaza Hotel, Bukit Bintang

Cuaca :
Hujang lebat

Punca :
Jalan licin kOt...menggelOngsor masa brek....





Dapat la 5 kupang dua keping kat lutut....sedap wOoOo...
lepas jatuh tu mOon cakap " aduhhhh...sakitnya bOntOt aku" sambil tangan cari kunci rumah...xtaw nape kepala asyik tingat kunci umah je...pastu bangun dengan selamba je....hebak dOp????

hahahaha....sampai sekarang kalo ujan mOon akan bawak mOtor habis slOw lah...seriau...padahal tak la teruk mana pOng....lama jugak x buley pakai jeans....

tu je nak kecOhkan arini....hehehe...
mata ngantOk sebab tdo lewat siapkan tempahan manik....
jOm tengOk hasil keja mOon selama 2 hari kat SINI 












Thursday 16 June 2011

mOon Bercerita Tentang Gerhana Bulan

Arini bukak je gOogle mesti kamu-kamu semua nampak nih kan???


see??? tengOk la...pak gugel pOng sayang kat mOon taw....hehehehe

Ini kerana terjadinya gerhana bulan  pada jam 4.13 pagi tadi dan akan terjadi lagi pada 10 Disember pada jam 10.33 malam...mOon pOng baru taw pagi tadi....dengaQ ceritanya gerhana bulan ni jadi dalam tempOh 1 dekad....

Menurut sumber mynewshub :
KUALA LUMPUR – Satu fenomena yang jarang berlaku iaitu gerhana bulan sepenuhnya akan terjadi pada Khamis ini.
Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Othman Mustapha berkata, fenomena itu dijangka berlaku antara pukul 1.25 pagi sehingga 6.59 pagi.
“Oleh itu semua masjid dan surau disaran supaya mengadakan solat sunat khusuf dan khutbah gerhana,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.
Mengulas lanjut, Othman berkata, Masjid Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Masjid Putra akan menganjurkan solat sunat khusuf pada pukul 3 pagi.
Menurut beliau, aktiviti cerapan akan turut diadakan di Masjid Putra, melalui kerjasama Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia dan Institut Latihan Islam Malaysia.
“Ibadah sunat seharusnya ditunaikan sebaik mungkin kerana fenomena ini jarang-jarang berlaku,” katanya lagi.



berjalan-jalan dengan pak gugel dan ditunjuknya mOon gambaQ nih...di KL 17 ogos 2008 sebelum subuh....sumber SINI




Gerhana bulan terjadi bila bumi berada di antara matahari dan bulan pada satu garis lurus yang sama, sehingga sinar matahari tidak dapat mencapai bulan karena terhalangi oleh bumi.

Kita buley tengOk gerhana bulan ni secara direct tanpa pelindung mata (glases) kerana cahayanya tak merOsakkan mata seperti cahaya gerhana matahari....

bOolan mmg chantek....penyeri di kala gelapnya malam...tak gitu????

CONTEST HEADER PERCUMA by SBK

Klik banner kalo berhajat nak bersaing dengan mOon




Kesian kan kamu-kamu semua tengOk header mOon....ntah pape ntah...mOon ngaku mOon tak kretip IT....sgt tak kretip...huhuhu....sebab tu la nak jOin cOntest nih....harap2 menang sebab TaufiQ selalu cakap mOon "bulan kembang" bila tengOk header lama mOon...hehehe...




mOon baru fOllOw blOg beliau semalam....arini terus jOin cOntest...kalO malu tak dapat la apa yang dihajati... kan?


Ciri-ciri header yang mOon teringin :



  • nak ada bOolan kaler kuning - mOon suka kuning
  • simple but nice dan chumillllll....!
  • backgrOund kaler itang...
Itu saja permintaan mOon....Si Budak Kurus....selamat berkenalan...juz call me mOon jOhari....

^_____^


TARIKH TUTUP CONTEST  : 30 JUN 2011



p/s : kalo kamu-kamu sayang yang laen kalo terlebey sayang mOon dan nak buat header untuk mOon bagus jugak...nanti mOon bagi hadiah best....Opssss....atau mOon kena buat cOntest untuk sayang-sayang semua???






Wednesday 15 June 2011

Hampir Sebulan mOon jadi Ibu Tunggal

Yup!
Hampir 100% kamu-kamu sayang semua tak taw mOon nih ibu tunggal kepada twin...Dah hampir sebulan pOng...agak sukar jugak hidup nih...kena banyak bersabaQ...Alhamdulillah ada 2 orang adik mOon tinggal dengan mOon dan mereka banyak membantu mOon menyara 2 anak ni....


Sangat mencabar apatah lagi bila tinggal di kawasan flet...anak2 tak bebas dan sentiasa merOnta-rOnta minta kuar....nih mOon tepek gambaQ depa untuk mendapat pujian dari kamu-kamu sayang semua... :)










Tadaaaaaaaa!!!! Baaa Cak ~~~ kata AzrOy Kassim




Chumil macam mummy mOon depa kan.....??? tapi mOon lebey prefer diri mOon sebagai kakak kat depa dua nih...mOon muda...mOon ok! :p  
....kecik lagi budak dua ekoQ nih...baby dan masih minum susu lagi....

adeQ moOn kutip kat bawah flet bebudak nih sebab kesian tengOk kena gentel dengan anak Pak Janggut kedai bawah....mak dia tak taw la yang mana satu sebab ibu kucing kat bawah tuh takde bulu gegebOo macam nih....mOon ase mereka nih anak buangan dan ditumpangkan kat mak kucing yang banyak kat flet mOon tu......hahahaha...2 muka pOng sememeh ja.....



AdeQ geebOo...

Adik CheemOt


AdeQ geebOo lebey geebOo dari adeQ cheemOt.... adeQ cheemOt tak memilih makan dan lebey menikus....tapi....dah suka melakukan penyahtinjaan merata...kurang ajaQ lagi nih...alhamdulillah atas tilam mOon belum lagi...tilam adeQ mOon dah banyak kali dapat adiah dari bebudak nih.....depa sayang mummy mOon lebey kOt sebab mummy mOon nih selalu lanje depa makan sedap2, mandikan depa dan jadi tilam yang empuk utk depa....cer tengOk nih....


PerOt bOoncet mOon jadi rebutan budak geebOo....

Dulu mOon panggil nama diaOrang nih laen...sekarang dah tukaQ jadi laen sebab nak jaga ati adeQ moOn yang kutip kucing nih.....senang2 mOon panggil dua2 sekali "adeQ" je....

Masa memula kutip budak-budak nih depa agak takOt dengan manusia....asyik nyOrOk kat tempat gelap je.....makan pOng x pandai...mummy mOon ajarla depa nih makan...kena suapkan....sampai jari mummy mOon yang kiut nih pOng depa gigit...baru nak merasa makanan la katakan.....excited la tuh! sebab tu jugak kOt depa sayang lebey kat mummy mOon...

Alhamdulillah...sejak depa ada dalam hidup mOon terlebey hiburan lak....bila mOon nanges depa akan main2 tisu yang mOon dah guna utk lap hingus....hahaha...kelakar taw.....rezeki pOng nampaknya dah bertambah sket....


Kesabaran yang agak tinggi sangat perlu kalo nak menjaga kucing tambah2 tinggal kat umah flet.....kadang2 mOon lempang je kalo degil sangat....pas kena lempang buat muka sedey lak.....mummy mOon pOng amek pelOk cium sebab kesian nengOk muka gegebOo...huh...ngengada betOi !!!!


Sayang adeQ ketat-ketat !!! muahhhhhh...!






Tuesday 14 June 2011

Gempa Bumi ,Umar FaroQ, Cikten10, ArulChelsea


Gempa Bumi 14 Jun 2011
Satu gempa sederhana bermagnitud 5.7 skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara pada pukul 11.01 pagi, 14 Jun 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 1.7 Utara longitud 98.4 Timur. 367 km dari baratdaya Pulau Pangkor, Malaysia. 


Menurut Umar FaruQ ada gempa bumi kat putrajaya.....Owh...mOon ase bukan gempa bumi di Putrajaya...tapi gegaran...beliau tahu pOng bila baca entri Abang Ben....

Pagi tadi mOon ada rasa gegaran....mula2 moOn ingatkan kepala mOon yang wEnG wEng jah...sampai la kawan sebelah ngadu rasa benda yang sama...bukak blOg baru la taw rupanya ada gempa bumi di Sumatera Utara....

Bercerita pasal gempa bumi mOon terkenang sahabat blOgger kita CikteN10 yang berada kat Jepun....baru rasa gegaran sket je mOon dah cuak mengalahkan ArulchelseA...cmna ye keadaan CikteN10 kita bila berdepan dengan kejadian gempa bumi yang bOleh dikatakan perkara biasa kat sana????...harap2 beliau berada dalam lindunganNya....


MoOn Bela Anak Ikan Sebab Kecewa

Kenapa??? tak caye ke dengan tajuk entri nih??? pe? ingat kuli cabOk macam mOon tak mampu nak sara anak ikan ka? ingat high level ja ka yang mampu? Hangpa salah 2..... 


MoOn bagi dia makan secukupnya dan tempat tinggal yang selesa....masa mula2 mOon jumpa anak ikan ni, dia cOmOt je...selebeh sangat.....sekarang nih mOon tengOk dia dah semakin gemOk dan sihat.....bahagia la tuh....mOon berhajat nak cari la satu anak ikan.....buat peneman sepi dan lara hati nih.....ada jugak teman kan....


Segak bergaya taw anak ikan mOon nih....rambut kaler merah lagi....mmg ensem , segak dan menggiurkan la....


Ok..Ok....mOon tepek satu gambaQ dia ye.....bagi hangpa sume jeles.... 




VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VV
VVVV
VVV
VV
V










Kacak kan???? Ohsem!













Monday 13 June 2011

Luahan Rasa Untuk Kaum Lelaki

Bismillahirrahmanirrahim.....


Untuk pertama kalinya mOon nak bercerita luahan perasaan di tentAng bOolan dot blOgspOt dot cOm.....mungkin nih entri paling panjang mOon taip kOt....tak dapat nak membendung lagi perasaan nih....huhuhuhuhuhu 




Lelaki dan wanita diciptakanNYA untuk saling lengkap melengkapi kehidupan ni....masing2 mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri...jadi yang mana cacat cela kita tampal bersama....itu adalah jalan sebaik-baiknya dari menyalahkan sesama kita....


mOon akui...hidup ni akan susah kalo tak de lelaki...yelah...kaum wanita...sinOnim dengan panggilan kaum yang lemah kan...??? lelaki lak sinOnim dengan gagah perkasa dan tak mudah mengalirkan air mata....mesti la kami kaum wanita yang lemah ni memerlukan kaum lelaki yang gagah perkasa ni untk melakukan kerja2 yang tak mampu kami buat....tak gitu?


Lelaki mempunyai emOsi ibarat getah iaitu sesuatu perasaan itu hanya sekejap sahaja...manakala wanita mempunyai emosi seperti Ombak yang mana emOsinya sukar untuk reda....tapi keegOan lelaki mengatasi emosi mereka...sebab tu mereka sukar untuk mintak maaf...


Bagi mOon, lelaki adalah sangat sukar dimengertikan....sukar diramal........kalo mereka cakap atau tunjuk kasih sayang itu belum beerti ianya lahir dari hati...dan...kalo mereka kurang membicarakan atau menunjukkan kasih mereka bukan beerti mereka tidak sayang mahupun mencintai kita.....


wahai lelaki...jangan kamu lenakan kami dengan kata-kata indah kamu sedangkan kamu tak bermaksudkan ia...dan jangan kamu abaikan kami kaum yang lemah ni dengan keegOoan kamu....


Semua wanita ingin disayangi, dikasihi dan diberi perhatian.....sekali lagi...ye...kami kaum yang lemah....kami mahu rasa yakin berada di sisi hidup kamu wahai lelaki...kami ingin sentiasa didampingi kamu....


kamu diberi akal yang lebih banyak berbanding wanita...jadi....letaklah akal kamu di hadapan perasaan....dan kami berharap kamu wahai kaum lelaki dapat membimbing kami ke jalanNYA...bukan mengkhayalkan kami dalam candu kata2 manis kamu lalu meninggalkan kami dalam terpinga-pinga.....


Entri ni dah cukup panjang...makin panjang berjela mgkin lebey banyak salah yang akan lelaki nampak dlm entri nih.....bukan niat nak salahkan sapa2...cuma letih la dengan perangai lelaki yang mmg susah nak ramal nih....






Untuk KAMU....
Allah turunkan hujan untuk hadiahkan saya pelangi yang cantik....tapi sayang...pelangi mmg bersifat sementara....walaupun hadir kamu seketika cuma tapi ianya memberi MAKNA yang pelbagai dalam perasaan saya....thanx a lOt!


maAf...mOon jiwang sket arini....SEKIAN ~~~










CONTEST: JOM SEBARKAN KEWUJUDAN KUTOOOBAMBOO

mOon jumpa cOntest ni kat blOg Azmie....
macam kiut je mOon tengOk nama dan header nih...so...jOin je la...
tak rugi pape pn....kalo de rezki buley dapat tOpup RM10....



Senang je cOntest nih...x perlu fOllOw dan tag....cuma tepek ja header nih....
jOm la klik ramai2 kat banner 2....kasi meriah blOg Kutooo BambOo....



Sunday 12 June 2011

Putrajaya...here i cOme!


...fuhhh...penatnya.... 

Maaf...! saya memang chumil!


rini xtaw nak buat apa...nak menjahit manik pOng malas...so...LC 135 ditunggang ke Putrajaya ...opssss....bukan nak tengOk kOnsert final AF9 ye....bulan depan mgkin kementerian yang moOn berkhidmat ni nak berpindah ke Putrajaya....
 
jauh jugak upenya Ampang - Putrajaya...bawak 80 pong dah 45minit...camana la nak berulang alik ari2 nanti....hadOiii...nak p xdak masalah...tang balik mmg masalah.... sebab tadi pong 2-3 kali sesat...dari Ampang mOon ikt highway MEX....tapi balik 2 tak jumpa lak jalan ke highway MEX....hehehehe...

sapa2 taw jalan paling senang ke Putrajaya dari Ampang???

Opsss....salah uplOad gambaQ .... :p



Friday 10 June 2011

the real spOngebOb

SpOngebOb sQuarePants .... SpOngebOb sQuarePants .... SpOngebOb sQuarePants .... 
lalalalalalalala ~~~~

Selain DoraemOn dan Detective Conan, mOon suka tengOk cite katOn SpOngebOb sQuarePants...sebab mOon sekOlah tak tinggi moOn akan layan dlm versi Melayu je....hehehehe....kalo versi Omputeh sekadar tengOk tapi not laughing...ahakzzz....

Ada sapa2 yang x pernah tengOk katOn nih ke??? hmmm camana ye agk2 kalo spOngebOb sQuarepants nih betOi2 wujud...bayang kan...x dapat bayang??? jOm tengOk nih...

Patrick , SpOngebOb dan Gary


dan...yang ni the real spOngebOb....




hehehehe...selamat hari Jumaat...senyum ! 
 ^_______^



Cerita di Klinik

hai kawan2 semua....


tentangbOolan dot blogspot tak berusik langsung...
mOon MC semalam...waaaa....mOon sakit mata...p klinik dOktOr x check apa pn....tapi dia bg MC sehari....katanya alergik je...cissss....ingtkan nak bg MC seminggu....kecewa betOi dengan dOktOr 2...


masa mOon tggu giliran nak jumoa dOktOr, mOon terpandang seseOrang...hmmm...bukan ex-bf moOn la...hehehehe....


mOon tengOk dari susuk tubuh dia nampak gaya seperti sOrang wanita dlm lingkungan 40an...berbangsa India...tengOk merah kat dahi pOng macam perempuan..tapi....muka dia penuh dengan misai, janggut dan jambang....mOon kehairanan la...tiba2 dia tegOr mOon "...adik...u bilik no.9 ke?"...mOon "...ye...no giliran 1...."...OMG suara dia wanita....


mungkin beliau menghidap masalah ketidakseimbangan hOrmOn...tak dapat bayangkan kalo benda mcm 2 jadi kat mOon....mOon respek kat dia dan lelaki sebab buley bersabar dengan janggut, misai dan jambang...
hmmm...semOga beliau tabah menghadapi dugaan hidup...



Wednesday 8 June 2011

jOm skOdeng perbualan taliPon mOon dengan Bunda

HenpOn Alat bunyi-bunyian murahan mOon senyap tapi bergetaQ2....kat skrin tunjuk nama BUNDA...hah...pantang ada kredit sket mesti mak ajak mengumpat berbOrak...hikhikhik...nampaknya mak tak sabaQ dah nak terima menantu lelaki pertama....yelah...mOon kan anak perempuan sulOng dari 2 anak perempuannya....



Bunda : Camana? calOn yang ari 2 ok ka?

mOon : dalam sesi perkenalan lagi....yela mak...kakak ni x lawa...gemOk....sapa nak...mesti take time nak betOi2 buley terima kakak

Bunda : Isk...sapa kata hang x lawa 2...x dak mata ka.....kalo mak dia cantik anak dia mesti lagi cantik...

mOon : hahaahahhaha...ait mak ni....puji diri sendiri nampak....ayah lama x puji ka? hahahahaha

Bunda : betOi....ramai org kata mak cantik wlpn dh tua dan gemOk....hang Pong mesti la cantik....

mOon : hahahaahahahahahahhahahaha..............ok2...kakak cantik...mak jangan jeles sebab kakak lagi cantik, kurus dan muda dari mak....

Bunda : taw pOng....mak jeles nih....mak nak mOgOk lapaQ nih....k...taking care... 

mOon : rilek la mak....mak...mak rasa kakak pilih A ka B ???


Bunda : mak rasa hang akan pilih yang terbaik la....


mOon : hadOiii.... (sama mcm x yah tanya)




mOral : mak dan anak sama2 cantik...bila dalam cantik insyaAllah luaran pOng cantik.....Allah taw apa, siapa dan bila yang terbaik untuk diri kita...tapi kita diberi akal dan gerak ati utk menentukan semua tu...sabaQ ja ubatnya...


mood : heart brOken   T.T





Dari mOon untuk kamu-kamu...

Salam Ukhuwah...


Semalam genap 2bulan wujudnya tentAng bOolan di dunia blOg nih...
terima kasih pada fOllower yang sudi fOllow mOon...yang belum sempat mOon jengUk 2 nantikan mOon tembam kat blOg kamu ye....dan...ada fOllOwer mOon yang xde link blOg dan x pernah kOmen kat entri mOon (silent reader)...so...mOon x buley nak fOllow kamu balik...mOon belum sempat nak listkan kawan2 yang mOon x buley fOllOw....sedikit sibOk...


Fuhhh...semalam mOon cuti sebab sakit kepala....tengah malam tadi lak x buley tdo...panas + sakit perOt....arini mai keja dah bertimbun kerja..ni pOng curi2 taip entri...


k..bOs dah bising danm bg pesanan khidmat masyarakat...


chOw.... 


have a nice day...