Monday 30 May 2011

Nak hilangkan tensiOn kat tempat nih....

mOod : tensiOn...banyak benda yg ssh nak disettlekan... 


Beberapa ari nih ase mcm x best je...tensiOn sket....kan best kalo dapat pergi bercuti...rilek2...tenang fikiran...hmmm...kalo diberi peluang memilih lOkasi nak bercuti dan semua kOs ditanggung beres mOon akan pilih tempat nih 











Jeles betOi mOon tengOk depa bersantai kat sini...hmmm...



Friday 27 May 2011

BerbOgel Sambil Meragut ?????





Perbuatan meragut semakin menjadi-jadi...dalam sesetengah kes, mangsa wanita mati, mengalami kecederaan parah ataupun kOma....ramai yg geram dengan peragut...kalo dapat mmg teruk la kena belasah dengan orang ramai....






tapi arini mOon x mau bebel pjg2 bab kes kemalangan jiwa....mOon nak share pasal sOrang peragut nih...pelik nOrrr...buley lak meragut dalam keadaan bOgel....adOiiiii....tak caya???? jemput la scrOll pai jumpa....
























































































































































































heheheheh....gurau2 di hari jumaat..... serOnOk scrOll sampai jumpa nOoo...

Thursday 26 May 2011

LELAKI TAK SUKA MEMBELI BELAH

Membeli belah adalah sinOnim dengan kaum wanita... Lelaki biasanya lebih fOkus kepada barang yang ingin dibeli..manakala perempuan lebih gemar windOw shOpping dulu baru membeli...walaupOn sehari suntuk masa yang dihabiskan ianya tampak berbalOi kerana wanita ni lebih pandai memilih berbanding lelaki dari aspek kualiti dan harga...sebab tu org lelaki malas nak temankan wanita membeli belah...ianya mengambil masa yang lama....tapi xpe...kalo diOrang letih kita buley tinggalkan mereka kat sini :



Opsss...cik mOon belum ada husband....!





Wednesday 25 May 2011

Cinta Itu Buta



Seorang lelaki buta memasuki sebuah restoran. Anding,pemilik restoran itu juga berperanan sebagai pelayan mendatanginya dan menghulurkan menu.


"Saya orang buta dan saya tak boleh membaca menu. Tolong bawakan sudu kotor yang telah dipakai oleh pengunjung sebelumnya dan saya akan menciumnya. Dari situ nanti saya tahu masakan apa yang enak untuk
dipesan," kata lelaki buta tersebut.


Anding mengumpulkan beberapa sudu bekas dipakai yang ada
dan memberikannya kepada lelaki tersebut. Ia mencium sudu itu dan akhirnya berkata, "Saya pesan ikan pais dan sayur masak asam bang".... Dengan agak terperanjat Anding mencatat pesanan lelaki buta itu. Menu itu memang menjadi kegemaran para pengunjung restoran tersebut.


Beberapa hari kemudian lelaki buta tersebut datang lagi.Sekali
lagi dia minta sudu bekas dipakai untuk dicium, tetapi bukan yang habis dipakai utk makan ikan pais dan sayur masak asam. Hanya ada satu sudu yang habis dipakai untuk makan menu lainnya. Anding memberikannya kepada lelaki buta tersebut yang kemudian mencium sudu itu dan berkata, "Bau sudu yang ini sedap juga, seperti habis diguna untuk makan ayam bakar dengan sayur ulam dan sambal belacan. " Anding mengiyakan dan si lelaki buta memesan
makanan tersebut.


Lelaki buta itu untuk ketiga kalinya datang semula beberapa hari kemudian. Dia datang lebih awal ketika belum ada satupun pengun! jung yang datang
sehingga tidak ada sudu bekas diguna yang boleh diberikan untuk
dihidu. Entah dari mana datangnya, tiba-tiba sifat nakal bodoh Anding muncul. Dia menghampiri isterinya yang berperanan sebagai tukang masak didapur.


Diberikannya satu sudu dan berkata, "Mas, garu ketiak kamu" "Apa-apalah abang ni ?" tanya Mas tak faham. "Sudahlah ikut je lahhhh, untuk kemajuan restoran kita," kata Anding setelah memaksa. Mas menurut, mengusapkan sudu tersebut di "ketiak! nya" dan menyerahkan kembali kepada Anding.


Dibawanya sudu tersebut ke lelaki buta yang
duduk menunggu. Lelaki buta melakukan seperti biasa dan berkata,........


"Aku tidak menyangka makwe lamaku Mas bekerja di sini..........boleh saya jumpa dia"


Anding: ???????????


jeng...jeng...jengg.... Sesungguhnya Cinta itu Butaaaa.......... "




hikhikhikhik...








nAk bLinK bLinK tak????





Rasanya tak terlalu awal kOt mOon nak buat iklan nih...hikhikhik....

Kome sume ase chantek tak beading2 kat atas nih??? teringin nak bLinK bLinK di hari raya nanti??? atau nak baju lama di make Over kan???
mEh mOon beadingkan baju2 anda...
mOon amek murah2 je....betOi...tak tipu...!

Moon menerima tempahan dari sape2 yang berminat...rege upah jahit manik ni berdasarkan :

i) design 
~~~ Kalo anda ada design mOon tentukan harga....


ii) bajet anda 
~~~ kalo anda ada bajet tertentu mOon yang akan designkan utk anda....


kalo berminat jangan malu2 email kat moonjoehari@gmail.com ataupun eety_hakoo@yahoo.com

^_________^



Buley tempah :

i) by hand
ii) pOs (kOs penghantaran termasuk dalam harga tempahan nanti)



jOm tengOk kOleksi jahitan manik moOn kat SINI







Jom Join BLOGLIST SHIEMA SUFIAN

....Selamat Pagi....

pag-pagi lagi dah layan blOg...hmmm...tarrrraaaa....mOon telah di tag oleh Cik Duyung (Ca) untuk jOin segmen ni...mOon pOng jOin la...ye la...kita nak orang kenal kita so kita jangan la sOmbOng dan tak nak kenal2 dengan orang lain....

Chumil kan banner ni...jOm klik dan jOin jOm...


belOg nih sgt simple ... kemas... bersih....dan...header dia sgt chumil...kaler pepel lak 2....


sebab mOon tak berapa nak cantek so mOon pilih bloglist kategOri "puteri cantek"...mOga2 pasni akan jadi puteri yang cantek...!

mOon xtaw nak tag kat sapa...so mOon tag kat sume yang baca entri nih...buley???? jOm la ramai2 jOin dan meriahkan segmen ni...buley tambah kenalan di dunia blOgger nih....

Tuesday 24 May 2011

JOM JOIN BLOGLIST LOVE+FAMILY+FRIENDS

Nampak header ni??? nampak??? kalo ase kiut sila klik....

mOon telah di tag oleh Cik Teddy sekali lagi utk jOin segmen nih....
so...mOon jOin je la...

ni la tuan empunya belOg yang buat segmen ni...


Nama glamer dia sama macam kawan baek mOon si tucin tiut...hai cik NiNi... 

mOon x taw nak kOmen pape sal belOg sesukehatikuu sebab baru je mempOlOw kamu sejenak tadi..hikhikhik...dan mOon harap kita bley terus saling  kenal mngenali di alam maya ni...hehehehe...simple je belOg ni...


Mangsa Tag :











Cerita Semalam


Alahai...sudah la jatuh...ditimpa tangga bertingkat lak....atOiiii....

Semalam mOon pOsa...kalo dah pOsa tuh mmg la lapaQ...kalo dah lapaQ tuh mmg la senang ja nak marah...

sampai ofc baru sedaQ fOn tertinggal kat umah...cmna nak cOntact dengan business partner...dah la de prOjek juta2 nih...habes...habes...habes punah!!! rugi...rugi...!!! 

mOon balik keja semalam dalam kul6 sebab ada hal yang  tak dapat dielakkan....selalunya kul5.30 dah balik...panas ati dah ni...bawak unta pOng slOw2 sebab ase tak sedap ati + mata ngantOk....mOon suka ikt gerak ati...dah ase lain macam tuh jangan la paksa unta berlari 1 2 0 .... 8 0 dah ok....

sampai umah dalam kul6.40....semangat nak masOk umah...nak baring2, tengOk cerita Cinta MelOdy + Nora Elena sambil tgu bukak pOsa....sekali....apasal kunci ni banyak laen macam je....adOiiii...salah amek kunci pagi tadi...dah tersadai kat luar umah....budak2 lain balik umah kul9 ke atas....nak nanges dah ni...menggelabah gila...kalo ArulchelseA dia rOyak CUAK CUAK CUAK ....

P tukaQ syiling kat kedai pakcik bawah rumah...alamak.... x ingat la pulOk no fOn bdk2 umah laen...call Z (bukan nama sebenar) kOt2 dia buley tOlOng...dia kan selalu tOlong mOon bila mOon dlm kesusahan...dengan kata laen dia la superman mOon...jenuh cari public fOn...dalam 5 public fOn yg mOon jumpa 1 je yg Ok....tapi...Z masih di ofc la pulOk...sekali lagi malang...

sudahnya mOon melilau tanpa haluan smpai kul 9...hikhikhikhik....selesai...padan muka hang pa sume kena baca panjang2...hikhikhik..

Oit!! pe tengOk-tengOk ?????

pe tengOk-tengOk???? aku lempang laju-laju kang baru taw !!!! hambOiiiii....



Monday 23 May 2011

Lanjutan Kisah "siapa yang lebih sEngaL ???"

Ok...kita tinggalkan sekejap kesedihan  tadi....




hangpa sume ingat tak entri siapa yang lebih sEngaL ??? "  baru-baru nih???

Ramai menjawab kedua-duanya sama2 sengal...dan...ada jugak yang menjawab mOon lebey sengal...hehehehehe....



Ekceli tu adalah kisah benar yang di olah sket Oleh palOtak seWeL mOon...betOi...x tipu...! 




Watak Si Tecik tuh adalah Ofcmate mOon....jOm la jengUk blOg beliau...blOg tuh baru buat sebab blOg lama ada prOblem..kalo nak sewel fOllOw la beliau...beliau eksiden baru2 nih...dapat la kuih cOq keria seketOi kat lutut....cian hang Tecik...susut nilai sket!




dan...watak Cik Munah tuh adalah....jEng jEng jEng....!!!!!!! tuh ialah Cik Siti Munirah Johari a.k.a mOon jOhari...hikhikhik...




Kami ni pemalu yang tak berapa nak malu sebenaQnya....kami gila glamer Ok....hikhik... berkawan sejak tahun 2009...terpaksa je kawan dengan Tecik nih sebab 1 bahagian...wahahahahaha...dah mcm2 susah senang suka duka kami share sama2....paling lama hubungan kami berantakkan ialah sebulan...pas2 ok balik...pas2 gadO2 manja je....bertuah dapat kawan macam nih...selalu lanje mOon makan...dan..beliau nih selalu tak pandai nak cOver gelak bila mOon bercelOteh....



muka nih nampak je skema + baek+ pemalu...sila jangan terpedaya! 
bersama unta peliharaan memasing....unta mOon maseh stndard...tak dak duit nak mekap beliau!!! kepada Tecik.... Kepala hang bertukaQ dan besaQ!!! hahahahaa


AL - FATIHAH

Salam...


Semua sedia maklum dengan tragedi tanah runtuh Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Jalan Sungai Semungkis, Kampung Sungai Gahal, Hulu Langat Selangor...mOon taknak ulas panjang2 pasal tragedi ni sebab mOon ase blOgger lain dah ulas banyak tentang tragedi tersebut ... cuma mOon nak cerita perasaan mOon saja...


Memang sebak...ati mOon mudah terusik bila tengOk kanak2 yang malang apatah lag yang ditimpa musibah sedemikian...sejujurnya mOon jarang tengOk berita sebab bOsan asyik2 dengan cerita pOlitik kOtor je...tapi semalam mOon tengOk berita sebab nak taw perkembangan tragedi nih...bercucuran airmata mOon...ati mOon bertambah tersentuh apabila temubual dengan nenek dan kawan baek kepada mangsa yang terkOrban...


...mereka dah pernah merasa kehilangan orang tua mereka di usia muda...tiba2 ditimpa musibah sebegini....sangat menyentuh perasaan....bayangkan kalo tiba2 orang kita meninggal...adik2 pulak ditimpa musibah sedemikian...ya Allah...


Ini bukan julung kalinya tragedi sedemikian terjadi....siapa buley menduga musibah akan menimpa anak2 ini...? tapi jika kerakusan dunia diketepikan dan bumi ditadbir dengan baek InsyaAllah kejadian seperti ini buley dielakkan / dikurangkan...


Semoga mangsa2 yang terkOrban ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...amin...


....Al-Fatihah...






Sunday 22 May 2011

Segmen: Semua orang pun mahu kritik!

dAh beberapa hari x blOgwalking menjenguk blOg kawan2...tiba-tiba...mOon terjumpa Segmen: Semua orang pun mahu kritik!

...waaaa...tergedik2 mOon nak jOin....hehehehe....

arini tepat pukul sebelasratuslimapuluhsembilanminit AzrOy Kassim  akan tutup segmen ni...tapi beliau x tulis lak AM tau PM...Arghhhh pedulik hapa...janji bley kritik beliau!!! hikhikhik


hah amek...! mOon tepek banner lucah versi lolipOp ni kat blOg mOon....hehehehe...


AzrOy mintak tepekkan juga 3 entry terbaik supaya senang beliau nak cuci nak cuci mata...tapi mOon nak bagi beliau tengOk 4 entri yang mOon asew seswai dengan tahap innocent beliau...hehehehe....




  Cara Melepak yang Ensem 


   hang bley tiru cara ni Roy...sesuai la dengan hang yg ensem tuh :p


    Interview Warna 

  mana la taw kOt2 ianya berguna kalo nak p inteview...


   (18sx) Aksi Lucah di Kereta

 ...hang kan innocent...so mOon kasi chance kat hang bukak mata dan minda gersang tuh luas2....


  Cinta Sejati mOon

 nanti hang x taw lak sapa cinta hati mOon...hati I telah dimiliki ...ok...






Sekarang dah sampai masa mOon nak kritik hang Roy...kalo x buley dikritik lu  xkan buat segmen ni kan...so wa guna peluang ni utk kutuk lu je...



blOg ..........Minda Gersang .......... ni tak berat pOng...dalam 500 gram je...bley angkat sebelah tangan...ringan la tuh kan...


banner tuh...isk...lucah??? mana ada lucah...kasi touch up lagi supaya nampak lebey lucah...hehehehe...


Cuma...mOon nak bagi pendapat / pandangan mOon je...ni bg moOn la...bg org laen xtaw la...mOon ase kalo tulisan tuh tukar ke fOnt lain ok jgk...sebab...background dia kaler agk suram....so fOnt tuh nampak macam seram sket...x berapa sesuai dengan banner hang yang kOnOn2 lucah tuh....gambaQ backgrOund tuh nice....tang susunatur mOon ase blOg hang kemas...simple dan x mengada2...hehehehe....




Ok...mOon ase setakat tuh aja kritikan mOon...kang menangis lak....hikhikhik...ampUnkan mOon en. Roy!








Saturday 21 May 2011

siapa yang lebih sEngaL ???

siapa yang lebih sEngaL ???

Cik Munah dan Si Tecik adalah kawan baek...tapi x la baek sangat...kadang2 gado2 jugak....hehehehe...

Kadang2 Si Tecit temankan Cik Munah bekerja pada hari minggu...seperti biasa....sampai di lobi kenala daftar keluar masuk pekerja pada hari minggu kat buku lOg....sambil tulis mereka berbOrak ...

Cik Munah : Aku suka la pen nih..best!
Si Tecik    : suka??? mintak la no fOn ke FB ke...
Cik Munah : xpelah....aku dh ada 2 org boyfren...
Si Tecik    : ????



Jam menunujukkan pukul 2petang...perut memasing dah berkeriuk-keriuk nyanyi lagu rOck ganas....lalu mereka ke Cafe Mesra....sambil menunggu makanan siap mereka berbual2 sengal lagi ...

Cik Munah : weh tecik...aku dah bela ikan laga taw sekarang...chumil...kaler merah...
Si Tecik : yeke...ikan tuh kalo gOreng sedap tuh....
Cik Munah : isk...x sedap....ikan laga...badan sasa...byk muscle..kalo goreng nanti keras...
Si Tecik : ye tak ye jugak kan....


hadOiiiii....agak2 sapa lebih sengal???? Cik Munah, Si Tecik atau anda???? hikhikhik

...sunyi 3 hari....

Assalamualaikum...salam sejahtera...

hmmm...dah 3 dekad lamanya mOon x usik blOg...nak jenguk kawan2 semua pOng xdan...sOrry naaa....
mOon berkursus....malam semalam baru sampai umah....arini lak bertenggek kat ofc...mata ni ngantOk lagi....
 

SerOnOk kursus 2...banyak ilmu yang dapat...terima kasih kepada Hushim Consultansy sebab anto fasilitator yang encem2 dan baek2...


Ok...nanti mOon datang  nyibOk kat blOg hangpa ye...hehehe....

Tuesday 17 May 2011

(bukan 18SX) ASAM BIJI KELENTIT

Tajuk entri macam lucah je....hadOiiii...kalo orang taip biji kelentit mesti jumpa blOg mOon ni...hahahahahahaha....mOon tak bersalah ok....kalo x caya baca la entri ni pai habes....


Semalam mOon x bley tdo...so mOon berbOrak-bOrak dengan adik sepupu mOon...ketawa mengalahkan pOntianak mengilai...nak buat camana kalo dah adik sepupu mOon 2 buat lawak melebihi had Maharaja Lawak....macam2 tOpik kitOrang bOrak...dari family - zaman kecik2 - zaman sekOlah - dan kembali ke alam nyata iaitu alam pekerjaaan...


Sepupu mOon bgtaw hOtel tempat dia kerja ada buat menu baru yg sangat dia suka...sedap katanya...AyaQ cArcA mArbA nama menu tuh....


Cara-cara nak buat :


 ~ katanya lagi pelbagai jeruk dan asam2 bOh dalam gelas sehingga suku gelas...


~ pas2 bOh ayaQ eskem sOda...


pas2 campOq yOgurt..




salah satu jeruk dan asam yg dia bgtaw mOon ialah ASAM BIJI KELENTIT...adOiiii....lucahnya nama asam ni...lucah ka??? ...camana mOon x gelak...jenuh dia explain....katanya kat Kelantan sume org panggil nama ni...betOi ka??? ekceli mOon pOng x taw nama asam nih...mOon malu benOrnya nak tulis tapi mOon ase nak taw sangat nama asam ni....ada sapa2 bley explain????





Contest Makan & Slogan The Fininfinity




haaaa...tengOk tajuk entri ni mesti ramai dah nyampah dengan mOon...asal ada cOntest je mesti nak jOin...biasala...mOon ni kan tamak...hehehehehe....


Fini a.k.a mama melissa si empunya penganjur cOntest bgtaw mOon sal cOntest ni kat entri Baby mOon...Fini bgtaw hadiahnya WANG TUNAI LUMAYAN...padan la dengan mOon yg mata RM ni....so mOon terjah la...






1. Dah fOllow fini dah lama...lama ke??? bulan lepas kan? fOllower Fini yg ke38....tOlong kira sama2...hikhikhik





2. Nak tekan share...tapi jarang bukak FB...adOi...




3. mOon dah letak banner kat atas 2...kalo anda rasa anda mata RM mcm mOon silalah KELIK banner paling atas 2...




4. ni cadangan mOon :
  
Tak taw nama restOran ni apa...tapi ni kat Menara Tinjau Ampang...Fini pernah mai sini tak??? dari atas restOran ni buley nampak pemandangan satu KL...chantekkk...tambah2 kalo waktu malam...sambil tengOk pemandangan tuh layan makan makanan western dan eskem...wOw..best...rOmantik pOng ada...ni mOon letak sket gambaQ yang mOon rOdek2 kat mr.gugel supaya Fini excited sket nak mai...





5. Lengkap slogan ni...

Saya fOllOw http://thefininfinity.blogspot.com/ sebab Fini yang fOllOw mOon dulu..so mOon fOllow balik la....hehehe...
 ( tak lebih 2000 patah perkataan kan??? )


6. mOon tag cOntest ni kat


     ---->       Ticer Wann
---->        Syuxer






p/s : Fini disable klik ..so susah sket nak cOpy banner...pape pn...nak seribu daya kan....


2nd GA : potretkan AKU

Hai kawan2...selamat bercuti....arini mOon nak jOin cOntest lagi...kali ni mOon nak jOin cOntest anjuran AzmiE...beliau peminat Siti Nurhaliza...kira mcm minat mOon la jugak sebab mOon pOng SITI jugak...hehehehe....cOntest ni best taw...ni buat mOon sayang AzmiE ni sebab buat yang cOntest best mcm ni (ayat bOdek!) 

Kalo kOrang ase jeles / ada bran dan nak bersaing dengan mOon silalah klik kat banner di bawah ye....





Syarat pertama 

~~~ tengah buat entri sal cOntest ni...SETTLE



Syarat Kedua 

~~~  mOon jOin cOntest ni sebab cOntest ni best la...hehehe..kenapa mOon cakap best...? sebab pemenang akan dapat hadiah lukisan potret diri sendri..sepanjang hidup mOon , mOon xpernah lagi pOtretkan wajah cun mOon ni dan teringin rasanya nak pOtretkan ...so...berharap jadi pemenang dan dapat pOtretkan muka mOon....secara tak langsung impian jadi kenyataan la...Ayat tunggang langgang dah ni...Azmie faham kOt..hehehehe...
ni gambaQ yang mOon teringin nak pOtretkan...malu benOrnya nak tepek....





jenuh Control cun ni...kalo x cOntrOl cun ni habis la kalah keCUNan kak Rozita Che Wang taw!

Eh eh...TERletak dua lak...hehehe...SENGAL!!!
bukan pe...kalo menang Azmie pilih la salah satu yang dear rasa senang nak lukis....susah jadi cun ni...hehehehe...silalah muntah ijO...

--- SETTLE ---



Syarat Ketiga

~~~ mangsa tag mOon ialah 


   Cik Teddy


--- SETTLE ---


Syarat keempat

~~~ moOn buat blOg ni bulan lepas...dari bulan lepas lagi kita dah fOllOw mengfOllOw ni kan???


TARIKH TUTUP: 15-06-2011 (Rabu) 
jam 11.00 malam


jOm la jOin sebab hadiah2 dia menarik...x caya??? jOm tengOk ni...

HADIAH2:

  • 1 pemenang (Azmie yg pilih) = lukisan pOtret + topup RM10
  • 1 pemenang (undian) = lukisan pOtret + topup RM10
  • 1 pemenang (undian) = lukisan pOtret + topup RM5
  • 2 pemenang (undian) = lukisan potret setiap seorang
  • 2 pemenang (undian) = topup RM10 setiap seorang
  • 4 pemenang (undian) = topup RM5 setiap seorang