Friday, 6 May 2011

Interview Warna


Roy pegi interview kerja sebagai setiausaha. Bila pengurus nampak dia dengan pakaian yang tak kena konsep dan juga rambut yang berwarna belang putih dan emas, dalam hati dia mula membentak;

"Argghhh! Orang macam ni pun ada!". Tapi apa-apapun dia kena interview juga si Roy ni. Jadi dia pun tanyalah Roy,
"Kalau awak dapat buat ayat dalam bahasa Inggeris dengan menggunakan perkataan yang saya bagi, saya rasa awak ada peluang untuk kerja ni! Perkataan-perkataan nya ialah GREEN, PINK, YELLOW, BLUE, WHITE, PURPLE dan BLACK!".

Jadi Roy pun berfikir sejenak dan kemudian menjawab... "I hear the phone GREEN, GREEN.... GREEN... , then I go and PINK up the phone, I say YELLOW... BLUE's that? WHITE did you say? Aiya... ! wrong number la... Don't PURPLEy disturb people and don't call BLACK, ok? Thank you."

Lepas tu pengurus tu terus pengsan!



Agak2 Roy dapat x keje 2????

24 comments:

HonEyBuNNy said...

haha....

cian bos..pengsan terus....

komfom la roy dapat kerja serta merta..ehheh

Prince Halilintar said...

kehkehkeh...

prince pun boleh pengsan sbb ketawa terguling2 ni...hahaha

mOon jOhari said...

HonEyBuNNy ~~~ dahsyat penangan rOy ni...hebat kan dia...

mOon jOhari said...

Prince Halilintar ~~~ kalo prince pengsan moon simbah dengan air sebaldi...hehehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ne mesti dah terlampau expert speaking ni... hahaha... :)

mOon jOhari said...

Taufiq ~~~ Itu le pentingnya english edukesyen...

~~Ticer Wann~~ said...

hohoho pening bos tu... siannnn

mOon jOhari said...

Ticer Wann~~~ bukan setakat pening, smpai pengsan dh pong..

Miss Tira said...

Hahaha, kreatif sungguh jawapan yang diberi sampai pengsan bos tu. Pasti belaiau dapat tapi dalam mimpi je laa. Haha.

Syuxer said...

hahahah..konfirm dapat tuh..adehh kreatif gila roy bagi jawapan tuh..

mOon jOhari said...

Miss Tira ~~~ tepat sekali...dpt dlm mimpi jel a...hahahaha

muhamad hanif said...

hahahah..time interview serius gua pun tak boleh nak pikir mcm tuu..

mOon jOhari said...

Syuxer ~~~ dapat dlm mimpi...hehehe...ntah mana dia belajaQ base inggeris...

mOon jOhari said...

muhamad hanif ~~~ 2 la...rOy kan hebakkk...ko jgn tiru jwpn mcm 2 la bila p intebiu ye deQ...

Bigdaddyz said...

budak roy ni tua ke muda,genius betul.

nelly said...

hahaha ..kelakar ah !

mykhalis said...

dapat kalau jawatannya penjaga kandang harimau

z u L said...

mesti bos tu pun ikut care roy tu dress up nanti.haha

Cik TeN10 said...

mmg jawapan yg sgt kreatif lah.. mesti bos tu tak sangka yg roy ni sekreatif tu.. sbb tu dia pengsan.. kih3

Azroy Kassim said...

Baa~ Cak!!

Nice header.

Ni roy la. Dh tentu la dpt keje. Jwpn kreatif. Haha

AizA said...

hahahaha... aiza nak cari pekerja macam tu... hahahah... bleh hilang stress.. pasal bossnya jadi gler... hahahah

Amoi said...

DAPAAAAAAAATTTTTT!!

english dia terlalu terer sampai bos pengsan.

Mama Melissa said...

hahahahahaha. lawak.

Cik Bidadari said...

akak yg membacanya pun penin dik... dapat tu mesti dapat... weeeeeeeeeeeeee