Monday, 9 May 2011

~ Baru Sebulan ~

Adehhh...kepala ase wEng wEng sket...ni la akibat tidur yang melampaui batas ubi keledek sabtu dan ahad...
yup...ari mggu mOon kali ni dihabiskan dengan tdoQ...sampai mOon lupa dah sebulan dh blOg tentangbOolan nie wujud...arini baru bukak blOg selepas 2 hari melingkaQ tdoQ...waaa...dah 61 fOllOwer...terima kasih kwn2 yg sudi fOllow blOg x seberapa ni... ^__^

Hari Sabtu....pas Subuh tdo balik dan bangun kul10...mandi...kua cuci mOtor dan bank in duit kat mak...balik umah tengOk tv dan makan nasik gOreng...nasik gOreng 2 pn ada bibik yg tOlong masakkan....hikhikhik...adeQ mOon la...bela diri sendiri pOng semput ni lak nak berbibik....pas2 kul3 tdo dengan serius lagi smpai kul6.30 petang...waaarghhhh....bangun mandi+sOlat+makan...pas2 rilek2 pai mghrib...kul9layan AF...pas2 tdOq lagi...

Hari Ahad pOng lebih kurang je aktiviti....ttapi disebabkan rajin mOon ada la sket2 mOon pOng masak nasik lauk ikan masin perah asam limau,bawang potong, cili potong...mabeles...pas2 kul3 je mata mesti ngantOk balik...tdoQ la....dan...dah jadi kebiasaan setiap kali tdo mesti mimpi...sebab 2 suka tdoQ...hehehehe...mimpi yg mOon x bley lupa ari mggu lepas ialah
  KAWEN... 

tak ingat sape pengantin laki yang malang 2...hehehehe...tp lawak oOo mimpi 2...tengah mekap2 tiba2 pengantin lelaki datang...so kelam kabut la...mOon tercari2 kasut pengantin mOon...nampak la sebelah je kasut yg cantik....cari2 sebelah lagi rupa2nya dOk kat dalam takungan minyak itang...untuk pengetahuan semua adik2 dan abg mOon ni mekanik...so...kerap sgt tengOk takungan minyak itang ni...adOiii...pas2 tengah bersanding 2-3 orang je yg tengOk....tetamu lain kusyuk tengOk de kOnsert pe ntah kat lua umah...hehehehe...pengantin ditinggalkan...adOiiii sekali lagi....

huh..panjangnya mOon bebel....hmmm...nikmat tdoQ ni...sebelum kawen la kena mhargai nikmat ni...kan??? dah kawen ni ntah sempat ke x nak mimpi x taw la kan....


12 comments:

z u L said...

hamboi2...mimpi kawen saje...hehe

rara pinkmafia said...

tahniahhh....sebulan dh 60lbh. =) update entry selalu taw =)

mimpi kawen?kena cepat2 kawen lah tu.

muhamad hanif said...

waahh..pandai ke masak tu ?

kahkahkah !

mOon jOhari said...

z u L ~~~ npk sgt mOon ni gatai nak kawen dh ni...waaa...hehehehe

rara pinkmafia ~~~ kalo bley setiap jam nk update tp nanti muntah ijo kwn2 nk mbaca...heheh

muhamad hanif ~~~ mesti la aku pandai masak... mak aku ckp masakan mcm aku ni dh bley kawen taw..hehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

selamat hari jadi pade tentang bulan yerk.. haha..

kalau dah sabar nak kanwe tu, g je la antar rombongan meinang kat mane2 anak teruna yerk :)

fadh leyanie said...

kasut pngantin dalam takungan minyak..kesianT_T nasib baik tu dalam mimpi..

mOon jOhari said...

Taufiq ~~~ terima kaseh...nak tiup lilin sat...puihhh...hehehehe...nak meminang anak che ahmad la...hOi...hOi...hOi...

fadh leyanie ~~~ kalo betOi2 mau maerajOk 3 tahun...hehehehe

Prince Halilintar said...

wah dpt kawin gan ank raje ke moon???ehhehe

Bigdaddyz said...

siapa lambat kawen rugi....hehe

mOon jOhari said...

Prince ~~~ cheQ x mo anak raja dah pas kecewa dengan Price William...cheQ nak anak petani...hehehehe

Bigdaddyz ~~~ makkkkk...cheQ nak kawen....huhuhuhuhuhu

nabilah_2908 said...

huhu..seronoknya...mmg relax habis... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak ;
NASI AYAM UNTUK IBU

mOon jOhari said...

nabilah_2908 ~~~ bersenang-lenang idOp ni...hehehehe...mmg rileks...