Tuesday, 17 May 2011

(bukan 18SX) ASAM BIJI KELENTIT

Tajuk entri macam lucah je....hadOiiii...kalo orang taip biji kelentit mesti jumpa blOg mOon ni...hahahahahahaha....mOon tak bersalah ok....kalo x caya baca la entri ni pai habes....


Semalam mOon x bley tdo...so mOon berbOrak-bOrak dengan adik sepupu mOon...ketawa mengalahkan pOntianak mengilai...nak buat camana kalo dah adik sepupu mOon 2 buat lawak melebihi had Maharaja Lawak....macam2 tOpik kitOrang bOrak...dari family - zaman kecik2 - zaman sekOlah - dan kembali ke alam nyata iaitu alam pekerjaaan...


Sepupu mOon bgtaw hOtel tempat dia kerja ada buat menu baru yg sangat dia suka...sedap katanya...AyaQ cArcA mArbA nama menu tuh....


Cara-cara nak buat :


 ~ katanya lagi pelbagai jeruk dan asam2 bOh dalam gelas sehingga suku gelas...


~ pas2 bOh ayaQ eskem sOda...


pas2 campOq yOgurt..




salah satu jeruk dan asam yg dia bgtaw mOon ialah ASAM BIJI KELENTIT...adOiiii....lucahnya nama asam ni...lucah ka??? ...camana mOon x gelak...jenuh dia explain....katanya kat Kelantan sume org panggil nama ni...betOi ka??? ekceli mOon pOng x taw nama asam nih...mOon malu benOrnya nak tulis tapi mOon ase nak taw sangat nama asam ni....ada sapa2 bley explain????





24 comments:

budak kampung said...

cube moon pegi pasar malam...ckp kat abang jual asam tu...bang...nak asam biji kelentit....hahahaha...adoiiiiiiii...hahahaha

mOon jOhari said...

budak kampung ~~~ akan jadi bisu sat...haahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahaahhahahahhahahahaa

Liza Razak said...

kat pasar malam byk jual asam ni...masam gile!! tapi sedap !!

ArulchelseA said...

hahaha...masam ke ?? tk penah rasa lagi.. hahahaahahahahaha

utk info kat kelantn tk de nama ni..tk tau la org yg tingal kat pedalaman..tp sethu sy tk de..plawok je ni...

Cik TeN10 said...

tak tahu plak nama asam ni.. mmg suka sgt mkn asam ni time kecik2 dulu..

~~Ticer Wann~~ said...

asam ni cam penah makan ja... haha tak sangka lak nama dia macam ni... hikhik

rara pinkmafia said...

hahahahaahahha moon buat entry lucah...rara suke gak mkn ni.sedap.tapi dh lametak jumpa asam ni.

Prince Halilintar said...

owh..prince pernah mkan asam ni time kecik2 dulu..tapi xpernah plak taw namanye pe..

z u L said...

biji kelentit tu apa???

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

leh stim ke kalo makan biji kelentit ni.... eh silap asam biji kelentit ni :)

KHRLHSYM said...

hahahaha top ni kerja lucah je komen dia, sekeh baru tahu. hahahaha.

Azroy Kassim said...

Asam biji kelentit lucah? Asam dgn biji tu tau. Kelentit tu ape? Benda lucah ke? Adoi. Innocent nya roy.

Azroy Kassim said...

Asam biji kelentit lucah? Asam dgn biji tu tau. Kelentit tu ape? Benda lucah ke? Adoi. Innocent nya roy.

mOon jOhari said...

Liza Razak ~~~ ada masam dan ada manis...ikt nasib la...

ArulchelseA ~~~ nk taw masam ataw tak kena p cari dan rasa dulu la...sepupu mOon org ketereh...

Cik TeN10 ~~~ ni pn jenuh mOon search kat gugel nak cari gambaQ asam ni....hehehehe

Ticer Wann ~~~ lucah sket kan nama asam ni...waaaaaa

rara pinkmafia ~~~ sekali sekala nak melucah..hehehe...p cari kat pasar malam macam budak kampung kOmen tadi... :p

Prince Halilintar ~~~ sekarang dah taw namanya :) jgn lupa p cari kat pasar mlm...

z u L ~~~ ianya sejenis asam...kdg2 bley jd kueh... :p

Taufiq ~~~ lu kena try dulu la...p cari kat pasar malam...

KHRLHSYM ~~~ sekeh pai berlekuk kepala dia tuh... :p

Azroy Kassim ~~~ waaa....sucinya hang...adikkkkk...ianya adlh sejenis asam dik....lucah! lucah! hahahahahahahaha

storyfromme said...

lucahnya nama die.hehehe.fad suka makan asam ni tapi bila dengar nama die macam ni macam tak best pulak.

CikAizA said...

hahahha...
nama mengoda iman... mOon.. belanja aiza asam ni... heheheheh

mykhalis said...

malu i di sini..tak berapa berani nak mengomen.. tapi rasanya sebab masam kot rasannya tue dapat nama tue

HonEyBuNNy said...

kui3....xtahu lak nama asam ne macam neh...

baru ku tahu..hehe

Miss Tira said...

Errr, hehehehe. Lain kali beli tengok kat plastik tu nama dia apa. :p

mi$sUn@3iRa said...

kah3... lucah2.. xpenah dgr plak asam nama ni,.. tp mcm penah tgk ja.. huhu

Syuxer said...

ada ke asam biji kelentit?adakah kerana ia masam dipanggil camtuh?oppss lucah sungguh..heeh

Cik Teddy said...

cik tag moon dlm segmen..hihi

shahjiehan said...

amoi3... die suke sebut benda2 ni...

hahahhaa

moon ni laki ke pmpn? erk....

mOon jOhari said...

storyfromme ~~~ mOon pOng x taw nama dia org panggil mcm 2...bunyi nya agak lucah...

mykhalis ~~~ x berani tapi dah kOmen pOng...hikhikhik

HonEyBuNNy ~~~ mOon pOng baru ketahuan....hikhikhik

Miss Tira ~~~ biasanya kita beli dia timbang so kat plastik xdak cOp...so..guna je la nama ni..wahahahaha...

mi$sUn@3iRa ~~~ mOon pOng x pernah dengar nama ni...asam ni biasa je jumpa...baru makan semalam...

Syuxer ~~~ tidaklah diketahui asal usul nama tersebut..hehehehe...bunyi mcm lucah...jadi bahan ketawa mOon dengan kwn2 sari dua ni...

Cik Teddy ~~~ sat lagi mOon tengOk...tQ.. :)

shahjiehan ~~~ bukan niat nak mencarut atau memalukan sapa2...just nak share benda yg mOon senri x pernah taw namanya...2 je...jgn siyes2 sgt...hmmm....ada ke lelaki bernama mOOn? teringin jgk nak jumpa...