Monday, 9 May 2011

Cinta Sejati mOon



Rasanya mOon x pernah lagi buat entri sal CINTA hati mOon kan????
hehehehe...Entri ke3 untuk ari Isnin ni (nampak nOr malas buat keja)...


Cinta ni  luas maksudnya...cinta mOnyet, cinta mati, cinta gila, cinta mencintai, cinta pe lagik ek...tapi kali ni mOon nak cerita sal cinta sejati mOon...memang luarbiasa rasa cinta ni...entri ni mengandungi 85% jiwang karat...sila berhati-hati...ok?

SebenaQnya...moOn ada minat kat sOrang bOy ni...begitu lama kupendam tapi hanya berdiam kerna cuba menafi realiti....Encem, suwit, lemah lembut, sOpan santun dan sejuk je mata memandang...2 belum dear bersuara lagi...adOsss...memang leleh luluh la ati mOon yg x bley tengOk lelaki encem ni...hOhOhO...dengan kata laen kalo makcik2 tengOk dear ni memang berebut nak buat menantu...


senyumanmu mengusikku

Oh mengapa
Tak terhidu
Kucupanmu berlagu merdu


Dear ni orang Perak jugak....setiap ari mOon ushar dear...adussss...tapi mOon x berani nak luahkan isi ati...takOt nanti dikata orang yang mOon ni perigi mencari timba lak...dah la mOon ni x cantik, gemOk chubby lak 2...biarlah ianya menjadi rahsia hati mOon....tapi kini x rahsia lagi sebab dh share dengan hangpa sume...hikhikhik


hmm....dear tuh muda 2 tahun kOt dari mOon...ekceli mOon x minat dengan lelaki yang lebih muda dari moOn...bg mOon x berapa nak matang la...ngada2 lak 2...xpelah x kisah la kan...usia kan sekadar angka...lOve is blind kan??? Cintalah yang memungkinkan segala...


Sungguh Luarbiasa la rasa hati ni...semakin ari semakin mendalam ase ni terhadap dear...sayang...lantas mOon memberanikan diri meluahkan "...sayang...sudikah kau menerima cinta ini?" di dalam hati  je :p

Pada satu pagi yang indah beberapa dekad yang lalu.........hati mOon bagai disentap, dihenyak2 dan dihiris2 tatkala mOon terdengaQ gOsip dear ni dOk bercinta / rapat dengan sOrang perempuan...waaaa....nak nanges masa tuh tapi kutahan genangan ayaQ mata ni... nak buat cmana...salah mOon jgk x berani nak berterus terang...daku x bisa berbuat apa2...mOon hanya mampu redha dengan ketentuan Ilahi...tapi ada berita yang buat luka mOon sukar untuk sembuh... perempuan tuh pOng lebih tua dari dear...malah lebih tua dari mOon...apakah ini???? 


Saban hari mOon memendam rasa...biarkan gelora melanda hati, biarkan tangisan merintih...begitulah pedihnya jiwa owh kasih... bg mOon, mOon akan terus admire kat dear walaupun dear sket pOng x pandang mOon...mcm ni baru la dinamakan CINTA SEJATI...memberi tanpa mengharapkan balasan...hmmm...siang terbayang2...malam termimpikan dear...luarbiasa...




kOrang nak tengOk x gambaQ dear??? hehehehe...mOon letak satu je ye...bukan pe...takOt kOrang pOng akan jatuh ati...














































































Tanpa kata
Tanpa rela
Biarkannya
Jatuh ke riba


Takkan pudar
Kisah kita
Luar biasa tampak dimatanya

Lalu menusukku

Luar biasa
Penjara
Siksa sesalan
Dikucupnya virus



















Che Ahmad hOi...hOi...hOi....

Hehehee...sekian cerita rekaan mOon yang ntah pape ni...ni la penangan dari aktiviti hujung mggu yang suci lagi menyihatkan...huahuahuah...

Tapi mOon suka Ahmad Shahir ni...8 jam dOk kat Ofc dOk ulang2 lagu dear jah...sampai kwn2 moOn naek muak dah dengaQ...hOhOhO...


13 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

alahai cik moon.. boleh tulis novel ni sebab suka berimaginasi. kekekeke

Lulu caldina said...

adeh..iye iye scroll sampai bawah...

z u L said...

haha moon..moon....shahir jugak yang moon minat ek..wakaka

mOon jOhari said...

THE LEKAT LEKIT STORY ~~~ hajat dihati mcm 2 la...hehehehe

Lulu caldina ~~~ suwit kan? x rugi scroll pai bawah kan?

z u L ~~~ hOi...hOi...hOi...mesti la...sejuk je tengOk muka dear...suara dear sedap sgt...huhuhuhu

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Moon minat sayer ke? Nape tak terus terang dekat sayer je? Kan senang. Hehe

nota kaki: jgn bgtau dkt org shahir ada blog tau. Malu. Hee

~~Ticer Wann~~ said...

hahahaha....... seb bek bukan fahrin ahmad

Syuxer said...

hahahah sampai ke bawah saya scroll..suspen pun ada..:)..pandai awk ni ye heheh..

Cik Bidadari said...

eeeeeeeeeeeeee... sabar ajalah... shahir yeak... untung shahir...

rara pinkmafia said...

hhahahahhahahaha sayang shahirrrr.org epohhhh tu.... =)

mOon jOhari said...

Azroy Kassim ~~~ Waaa shahir pOst Komen kat sini....bangganya...ok2 cheQ x habaQ kat sapa Shahir ada blOg...hehehehe...shahir dh buat pembedahan plastik ka? lain ja muka... :p

Ticer Wann ~~~ Fahrin mOon dah reject dh...ensem tapi muka kurang sejuk...x pandai nyanyi lak 2...

Syuxer ~~~ pandai??? penyakit keturunan 2...hehehe

Cik Bidadari ~~~ ye..untung shahir ada cinta sejati kan? hehehehe

mOon jOhari said...

rara pinkmafia ~~~ org kampOr...x jauh dah 2 dengan tepeng...sesuai kan ktOrg? hehehehe

ArulchelseA said...

menarik....

mOon jOhari said...

ArulchelseA ~~~ Shahir mmg menarik di mata mOon...btw...terima kasih sudi kOmen dan fOllow tentangboolan... ^__^