Tuesday, 10 May 2011

CONTEST :saya sayang dia



...mOon nak menunaikan kewajipan setelah di tag oleh cik teddy untuk CONTEST :saya sayang dia semalam...seperti semua sedia maklum sejak beberapa dekad ni mOon mmg suka jOin cOntest...hehehehe...




Contest ni anjuran Ieyha....





 Setiap Contest mesti ada syarat kan...mcm biasa la...jOm tengOk pe syarat2nya...



  dah fOllow dh... 


  mangsa tag mOon ialah :


 >>>>>>   Khalis  
(kOt2 khalis nak letak gambaQ permaisuri hatinya )


 >>>>>>  Liza Razak 
( Liza ni nampak manja...mesti dia nak cerita sal org yg selalu manjakannya )


>>>>>>   Mas Saari 
( Muka Mas buat teringat kat Kak IpaQ) 





  Pas 2 letak banner ni kat entri OR side blOg





Sekarang mOon nak cerita si dia yang mOon sayang...memula hangpa sume tengOk la dulu gambaQ dia...

Kakak dia lagi cantek okkkkk!


Namanya Siti Junaidah Johari...Satu-satunya adik perempuan mOon dalam dunia ni...dia xtaw mOon ada blOg ni...kalo x mesti dia bangga tahap semut...tanpa blOg ni pn dia taw mOon sayangkan dia kOt...

mOon anak perempuan sulung...adik mOon berderet2 sebenarnya...mOon sayang semuanya sama banyak ( tipu! )...hehehehe...

tiap2 kali mak mengandung mesti mOon berharap dapat adik perempuan...masa umur mOon 9 tahun baru merasa dapat adik perempuan...laen ase jaga adik perempuan dan adik lelaki...adik perempuan ni ngada2 dan asyik nak ikut je mana mOon nak p..nak main masak2 pun kena bawak dia.... dari pakai kain lampin sampai la beruniform kain biru muda dah ...sekarang dh tingkatan 4... dah remaja dan cantik adik kakak ni....

Selain adik perempuan mOon idamkan seorang kakak....dan mOon selalu buat buat permintaan kat mak  " ....mak...orang nak kakak..." .....mana bley mak mOon nak lahirkan kakak untuk mOon kan...permintaan yang x bernas....jadi disebabkan mOon x kan dapat kakak, mOon bertekad untuk menjadi kakak seperti yang mOon impikan buat adik2 mOon....mOon cuba bahagiakan adik2 dengan perhatian dan kasih sayang yang tak tertara saratnya....

Buat satu-satunya adik perempuan kakak dalam dunia ni....semOga menjadi wanita yang berakhlak mulia dan berbakti kepada agama, ibubapa serta negara....kakak mintak maaf kalo kakak ni bukan seperti kakak yang hang idamkan atau sebaik kakak kawan2 hang ataupun kadangkala kakak tak buley jadi cOntOh yang baik untuk hang....tapi kakak nak hang tau kakak sangat2 bahagia saat mak lahirkan hang....habis 1 kampung kakak cerita yang kakak dapat adik perempuan yang paling cOmel...

Ok...x buley taip lOng2 distance dah...nanti bertambah2 la esak tangis mOon ni...mOon ni senang tacing....Junaidah lak kuat dan jarang menangis.... 



Tarikh Tutup Contest : 06 Jun 2011
Hadiah  - DIRAHSIAKAN - oleh tuan punya blOg


5 comments:

mykhalis said...

adeh... ada 2 isu.. pertama.. isteri Khalis taknak Khalis letakkan gambar dia.. dia takut glemer..wahahaha.. kedua, Khalis memang tak join kontest,,sori2.. jgn majuk k?

Prince Halilintar said...

prince teringin nak adik perempuan tapi apekan daya semua adik2 prince lelaki je..anak2 buah prince pon lelaki je sume...tunggu anak sendiri la nnt dpt anak perempuan..hahahhaha

mOon jOhari said...

mykhalis ~~~ x semestinya isteri...mgkn bley letak sayf ke...hmmm...xpe...moOn tag je...x jOin pn xpe...suka2 je ni...

Prince Halilintar ~~~ cepat2 la kawen... nanti jemput ye...

Cik TeN10 said...

wahh syg betul moon kt ur lil sis ea.. bagus2.. fatin pn teringin jugak nk kakak.. tp yg sronok jd kakak ni sbb sume dpt brg baru.. dh borink passing kt adk.. kih2

mOon jOhari said...

Cik TeN10 ~~~ sayang sgt kat dia...masa mak ngandOng pn p teman mak buat check up...hahaha...mmg adik mOon 2 dapat sisa ja...hehehe