Monday, 18 April 2011

Cara Hilangkan Sakit Kepala Tanpa Makan PanadOl


Salam Semua...
Ari isnin yang dingin...hujan kat Ampang pagi tadi...habes basah cik mOon yang merempit ke Ofc td...bila terkena hujan bley buat kita ase sakit kepala...hmmm...cik mOon ni kalo x kena hujan pn sll sakit kepala pas2 x suka makan panadOl...xtaw kenapa sll sakit kepala...kena p check jugak ni (kOnon berani la 2)...heheheh
......

panadOl mmg x elOk utk badan kita sbb dia x mudah larut dalam perut kita...masa muda ni mgkin x npk / rasa lagi kesannya...dh berumoQ sket nti baru taw...

hehehehe...so...cara mudah nk hilangkan sakit / pening kepala tanpa makan panadOl...

  minum segelas air isotonik (100+, revive, dll) pas2 sulam lak dengan segelas air masak...insyaAllah lega...biasanya mOon akan muntah..pas2 lega la sket...laen org mungkin laen tindakbalasnya...


   melalui urutan pun bley...picit bawah tapak ibu jari...itu titik akupuntur untuk kepala...untuk buang angin kamu picit kat tepi ibu jari...picit jugak kat atas kening dan di tengah2 antara kening kira dan kanan...


  melalui teknik pernafasan pun bley try jgk...cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit , insyaAllah sakit kepala akan sembuh...jangan tutup dua2 hidung lak...kang semput lak yang mai...hehehe


mOon biasa guna cara 1 dan cara ke3 sbb moOn malas nk urut / picit diri sendiri...hangpa x caya ka? cepat sakit kepala dan try praktikkan sekarang jgk! hehehe ^__^

Ok...selamat mencuba!

6 comments:

Miss Tira said...

Tips yang menarik. Tapi bab muntah tu errr tak sanggup Tira. Nanti badan jadi letih lepas muntah.

munirAh jOhAri said...

mOon pOng takut muntah2 ni...sbb ase mcm nafas tersekat...tp kalo x tahan sgt mmg akan buat! rela demi kelegaan... :p

Cik TeN10 said...

selalu jugak skit kpla.. tips yg sgt berguna nih.. thanks cik moon !!

mOon jOhari said...

rAjin Cik TeN10 selak2 blOg cikmOon...tAcIng Kali ke2 untuk arini...hehehehe...try la buat kalo sakit kepala...sakit kepala yang bdengung ye...bukan sakit kepala sbb terhantuk k... :)

azizul said...

tutup hidung...boh minyak cap kapak..hehe..
nak try laa tips cik moon bagi ni

mOon jOhari said...

azizul ~~~ try la...insyaAllah ok...
btw...terima kasih sudi kOmen dan fOllOw... :)