Friday, 22 April 2011

Harta Pusaka ( Kisah Sedih )

 


Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk 
berjumpa dengan neneknya. 
  
Nenek  : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu 
sambung mengusahakan kebun nenek..." 
  
Rahmat : "Jangan cakap macam tu, nek..." (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung... dapat pulak harta pusaka nenek). 
  
Nenek : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu.
 Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek." 
  
Rahmat : "Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana kebun nenek? Rahmat tidak pernah tahu?" 
  
Nenek : "Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau
passwordnya." 
  
Rahmat : "?????" 




  
Selamat Hari Jumaat...Mulakan pagi kamu2 dengan senyuman 

25 comments:

Cik Bidadari said...

alahhhhhhh/.... kita tertipu... tapi kita tetap suka... cikylah entry nie...

mOon jOhari said...

hehehe...menipu di pagi jumaat...tQ cik Bidadari...

Emiko said...

HAHAHAHAHAHA.....tipah tetipu bang tipah tetipu..nenek ni bley join Raja Lawak la...

mOon jOhari said...

Oiiittt! jangan sebut nama TIPAH kuat2...

harap maaf! nenek ni melebihi had umoQ utk masuk Raja Lawak...Emiko frust x bley undi nenek...hehehehe

Miss Tira said...

Hahaha, pengaruh Facebook yang sangat hebat. :p

mOon jOhari said...

Miss Tira ~~~ banyak rete nenek kaf FB...kat alam nyata hanya gigi palsu je rete nenek...hehehehe

nelly said...

haha .sempat lagi tu wasiat game .hahahaha

folo here ^^

qucachahir said...

sempoi... ;)
nasib baek harta pusaka tak banyak kat fb..hehe!

mOon jOhari said...

nelly ~~~ tQ sudi jenguk & kOmen kat tentang bOolan...wasiat game...itu je rete yang nenek hado cu!

qucachahir ~~~ kalo banyak rete jenuh nk bahagi2 kpd pewaris2...

z u L said...

nenek ni memang nak kena sekeh!haha

rajin-rajin jenguk la
http://zulkiflisabtu.blogspot.com

mOon jOhari said...

zul ~~~ x baek der sekeh org tua...bengap nti...hehehe...cubit suda...

cik toora said...

lawak nenek ni, bikin cucu nervous je..

mOon jOhari said...

cik toora ~~~ kamu pOng slh sOrg cucu beliau??? nasib badan le derrr

Mama Melissa said...

hahahahahaha. sengal!!!! sakit perut gelak. punya la serious membaca.... akhirnyaaa... yang adoooooo.....

http://thefininfinity.blogspot.com/

mOon jOhari said...

Mama Melissa ~~~ baru ceria di hari jumaat...tajuk mcm hOrror je...tp citer ny...hadOoooo...

Prince Halilintar said...

hahahaha..klakor weiii...minta tlg die jaga kan sekali kebun aku boleh....haha

mOon jOhari said...

Prince Halilintar ~~~ dia x sudi jaga kObun ko sbb rete nenek dia terlalu melimpah ruah ke ladang gandummm...mana dan nk jaga kObun ko plak...hehehehe

ApiH said...

nasib baik tak mintak jaga bandar... hahaaaa...

mOon jOhari said...

ApiH ~~~ nenek tersebut dOk kat kampung...jd beliau tiada bandar...harap maklum...lalalalala ~~~

Cik Bidadari said...

kita baca entry nie lagi sekali... nenekpun fb tau...

mOon jOhari said...

Cik Bidadari ~~~ ye cu! nenk bOsan dOk umah...cucu2 sume dh besO...jd nenek layan FB je la...hehehehe

Myra Jay said...

Hahaa, nenek pun pandai main Facebook :)

mOon jOhari said...

Myra Jay ~~~ nenek zaman mOden...canggih nenek ni...!

Cik TeN10 said...

kahkahkah.. padan muke rahmat tu.. ^.-

mOon jOhari said...

Cik TeN10 ~~~ memamng rahmat bahgia, tuhan kurniaankan...mcm lagu negara ku...hehehehehe