Tuesday, 26 April 2011

Dua Soalan yang Femes!

Alhamdulillah...syukur sgt...ada ramai yang prihatin dengan mOon. Ramai yang suka tanya mOon sOklan yang susah mOon nk jawab... "..bila nak kawen? "..."...bila nak pakai keta?"....pas2 sambung dengan bebelan bebal...adOii....bukan stakat waktu bercuti di kampung, raya atau kenduri kendara saja malah bila online FB je dua sOklan ni mmg femes...

Bukan x mo kawen...tp...kena betul2 bersedia dari segi mental, fizikal dan ekOnomi... susah nak terangkan...pape pn kita hanya merancang...Allah SWT taw bila, apa, siapa yang terbaik untuk kita...mOon pn bukan sekadar tunggu dan lihat je...kalo tunjuk bersungguh nak kawen nanti org cakap mOon mcm anak DSAI lak...kawen sbb kuat nafsu...sampai masa ada la wahai kesayangan mOon sume...lgpun umoQ baru pertengahan 20...keje pun baru 3 tahun...


gambaQ cOpy dari blog mykhalis


Bila nak pakai keta? huhuhuhu...sedey ni...gaji ciput...dOk lak kat kOta metropolitan ni...dengan jalan sesak memanjang...lbh baek naek mOtor...nak balik kpg naek je la bas...kalo p keja or balik keja pn sekali sekala je hujan...budak kampung...dh biasa berpanas berhujan berembun ni...hehehehehe...



hajat hati nak pakai honda civic...tp dua HONDA ni je yang mOon mampu....AGL 3700 dh bagi ayah...


Syukur Alhamdulillah sekali lagi ada jugak insan2 dalam hidup mOon yang amek berat pasal mOon... 

15 comments:

nelly said...

belum terkena lagi .
=p

mOon jOhari said...

nelly ~~~ belum kena tp bakal kena :p

mykhalis said...

takperla//nnt dah ada rezeki dapatla

mOon jOhari said...

mykhalis ~~~ mOon cOpy gambaQ 2...hehehehe...
hmmm diri sndri buley sabar...tp mereka2 di sekeliling x bley la...

Miss Tira said...

Motor honda apa tu ye? Tak nampak sangat jenamanya apa. Skuter ke? Nampak cool laa.

www.fierapirot.bolgspot.com said...

cantik no plat moto...=)..okla tu ade gak moto..dari fiera ade unte je..hahaha

mOon jOhari said...

Miss Tira ~~~ saja je buat org tertanya2..hehehe...yg pasti bukan skuter...mana de cOol...but it's HOT! yeahhhh! :P


fiera ~~~ unta Malaysia xpe..jgn unta mesir (merujuk cerita kumplan BALAS Raja Lawak..)

Cik Bidadari said...

yup-yup-yup... insyallah nak refreshkan aja tu... weeeeeeeeeeeeee... sementara lom dipanggil tu simpan wewet bebanyak okey...

Amoi said...

ai kalau nampak kawan ai kapel ai akan tanya gini

"Bila nak putus?" tanya ai.

PANGGGG!

Mama Melissa said...

Moon, sabar je la k.. soalan tu fini pernah rasa. bila dah lepas soalan tu soalan lain pulak yg tiba.. now tgh dilemma orang asyik tanya bila nak dapat anak ke2.. :-/ hahaha

http://thefininfinity.blogspot.com/

mOon jOhari said...

Cik Bidadari ~~~ mmg semangat simpan duet...tp semangat nk habiskan duit lg tgi...weeeeeee.... :p

mOon jOhari said...

Amoi ~~~ sib baek amOi x npk mOon luving kapel...kalo x .....heheheheh...selamat...

mOon jOhari said...

Mama Melissa ~~~ mOon x tergOlong dlm gOlongan mereka2...mOon x suka tanya bila nk dapat anak ke2 tapi......bila fini nk tambah sOrg lg... heheheheheh :)

m a d a m b a d r i said...

moon~soklan org tk erenti..biaq ja depa larat tanya...kayan dulu tk kwen depa tanya mcm moon jugak..dah kawen tanya bila nak beranak plak...hahahah

mOon jOhari said...

m a d a m b a d r i ~~~ bukti org syg kita 2 kak yang...kan?