Friday, 29 April 2011

23 hari berblOg



Salam...selamat petang...salam 1Malaysia...
Ehem..ehem...hmmm...
Saya SITI MUNIRAH JOHARI
Berumur 2* tahun
Berasal dari Tepen , Perak
Tinggal di Ampang
Opsss...dh mcm sesi Orientasi laks!

Wahai blOgger2 sekalian...
maka saya dengan ini...saya telah berblOg genap 23 hari...
Hah ni lak dh mcm ceramah pOlitik la pulOk!!

.............

Sangat baru dlm dunia blOg ni...blOg yang memula mOon create ialah moonijoemanik.blogspot.com sbb nak shOw hasil2 jahitan manik mOon...baru 2 (D U A) boolan je blog tu...sbb jatuh ati dengan dunia blOg tanpa pikiaQ long2 distance moOn pn create la blOg ni...sama dengan nama moOn kat fb (Tentang bOolan)...add la...tp dh jarang on...hehehehe...

Ekceli, mOon buat blOg tentangboolan.blogspot ni sbb suka2 , nak hilangkan stress, enjOy dan nak cari kenalan yang lebih ramai...salah 1 hObi mOon ialah baca / cari ilmu kat blOg...jadi ase tertarik nak nak menjerumuskan diri di alam maya ni...

Sepanjang 23 hari mOon berblOg ni mOon ase enjOy sgt...selalu pikir nak pOst pasai pe...dan... setakat ni mOon ada 48 fOllOwer...tp mOon kira ada 47 fOllOwer je...alhamdulillah...ada yang sudi membaca pOst sewel dari moOn...hehehe...terus terang mOon katakan di sini mOon x de nak berangan ada fOllower sampai ratOs2, ribu riban...cukupla sekadar mOon taw de org baca pe yang mOon akan pOst...kalo sudi fOllOw blOg x seberapa ni mOon ase 2 satu bOnus...2 je...dan...fOllower yang ada sekarang sgt2 best...antara fOllower mOon yang terawal ialah :






Budak tecik ni orang Melaka...
ofcmate mOon....
mOon ugut putus kawan kalo x mau fOllOw moOn...hehehe
luv u lah Emiko...  ^___^


Baru2 ni ada sesuatu yang buat mOod mOon dOwn sket...mOon telah dimaklumkan oleh Miss Tira bahwasanya blOg mOon ni x bley bukak guna gOogle chrOme dan beliau menggunakan Mozilla FirefOx baru bley bukak...mungkin ada makhluk perOsak a.k.a virus yang telah membuat onar kt blOg x seberapa Cik Moon ni...


Terus terang mOon bgtaw kat sini mOon x kretip IT...kat header mOon pn dh jelaskan...so...mOon berterima kasih very much kat Miss Tira kerana memaklumkan perkara tersebut...Miss Tira ni bagi moOn otai dlm dunia blOg sebab beliau lebih lama berblOg berbanding mOon dan mempunyai ramai fOllower...tapi...perkara ni amat2 membimbangkan dan membekukan otak saraf mOon sehingga terbawa ke alam mimpi...kalo dh x pandai 2 jangan malu bertanya...ni jawapan Miss Tira :-


A aah mOon guna layout dari CutestBlogOnTheBlog...untuk pengetahuan kawan2 mOon mmg menggunakan Google Chrome...selepas dimaklumkan perkara ni mOon terus search blOg mOon as a visitOr...tp tade pOng masalah seperti yang dimaklumkan...begitu jgk belOg beberapa kwn moOn yang menggunakan layout dari sumber yang sama...kat umah mOon try bukak guna gOogle chrOme dan Mozilla FirefOx...x de masalah pOn...Owh...sungguh stress memahami makhluk yang membuat onar di blOg mOon ni...

Atas nasihat Miss Tira, mOon dengan berat ati nya tukar la layOut...maka terhasillah kaler itang kat blOg mOon ni...jadi nak tanya kawan2 semua :

1) Adakah kamu menghadapi masalah yang sama mcm Miss Tira sebelum ni?
2) Sekarang dh ok ke?
3) Lambat x nak lOading blOg ni?

Jasa baik kawan2 mOon dahulukan dengan milliOn terima kasih...waaaa... 

Ok...last sekali mOon nak mintak maaf kepada kawan2 yang x bape suka benda yang tergedik2 kat blOg atau pOst mOon...

 macam ni  atau mcm ni  ataupun macam ni 

mOon sgt suka benda2 mcm ni kat blOg mOon...bagi mOon ni persOnaliti blOg mOon...dan sebagai manusia biasa mOon x bley nak puaskan ati sume orang...dan mOon x nak jadi mcm Si Penjual Ikan  yang diceritakan Khalis dalam entri beliau baru2 ni...sOrry sekali lagi buat kawan2 yang x suka...

Ni la entri paling panjang yang penah mOon pOst sepanjang 23 hari berblOg ni..k..hepi blOgging!!

15 comments:

Emiko said...

ye ke...?....malware tu sejenis cacing je pun..bukan virus...cacing kalo kite telan ubat cacing mampus la cacing tu...ilek la sis....lek luuuuuu...hahahahaha

Emiko said...

.....anyway....aku bukak okey je....org len nye pc ceq x taw...huhu...

Miss Tira said...

Masa tu tengahari ada masalah. Lepas tu petang dah kembali okey semula. Tak tahu kenapa. Tapi sebelum perkara berulang sama baik ambil langkah berjaga-jagakan. Anyway blog ni macam baru lepas format. Ringan gila nak buka. Cuma perlukan sedikit sentuhan pasti menarik. :)

mOon jOhari said...

Emiko ~~~ tQ...cheQ ni agk rabun bab2 ni..wOrm...waaa...suka...agaknya belOg aku ni mkn ikan banyak sagt kOt...hehehehe...

mOon jOhari said...

Miss Tira ~~~ baby lagi blOg ni...so bley lentur lagi...hehehehe...tang header 2 x mOon ase perlukan sentuhan keras...tp xreti...akan berusaha! terima kasih ye...

Prince Halilintar said...

owh..sekampong le kite..prince org perak jugak..baru 23 hari eh..bagus2..teruskan berblog..

mOon jOhari said...

Prince Halilintar ~~~ owh ye ke...perak kat ne...
hmm..prince hadapi masalah2 yang mOon bgtaw kat ats x?

Terima kasih...dh serOnOk berblOg... :)

mykhalis said...

tak aci sebab khalis folo blog satu lagi..huuu..takdepun wajah khalis.. majuk ahh..hehe.. khalis tak kesahpun sebenarnya.. asalkan jangan terlalu berat..

Cik TeN10 said...

fatin pn gna google chrome tp ok jek.. xde mslah plak.. blog mOon cepat je loading..

wlpn bru start blogging tp mOon ni byk idea.. seronok je bce entry2 mOon.. teruskan ea :)

Cik Bidadari said...

practice make perfect... insyallah... entry awak best apa... yg ada animasi tu... saya suka... semoga tak jemu dengan menghantar post2 yang cikky dan best... tak kisahlah janji layan...

z u L said...

hehe thx moon..awk antara pengomen tegar saya..plg saya xlupa ialah awk ajar sy buang word verification tuh...hahaha thx!

Tasha said...

selamat berblog~ happy blogging~

mOon jOhari said...

mykhalis ~~~ ala bucuk2...jgn majOk ye...

Cik TeN10 ~~~ terima kasih...hehehe...2 la moOn pn guna gugel chrome...tp ok je...

Cik Bidadari ~~~ terima kasih ats kOmen yg bg semangat mcm ni...syg kamu!

z u L ~~~ blOg kamu simple tp sgt menarik...mOon suka...hepi blOgging..!

Tasha ~~~ selamat ~~~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

name aku xde la... sedih la... :(.. nak mengamok la cam ni,.,... hahha

mOon jOhari said...

Taufiq ~~~ hang mengamOk cheQ bakaQ hang...! bakaQ! bakaQ! ... :p