Wednesday, 27 April 2011

Contest : Gambar DesktOp Lappy !

Untuk pertama kalinya mOon nak jOin cOntest..huhuhu...x pandai pOng....try cuba je...


MoOn ternampak cOntest ni kat blOg Nelly ...mcm berminat je...mOon TERgila nak jOin contest lak sekarang nih....huhuhuhu...
dan...tanpa segan silau mOon follOw cik adeQ manis ..gugu.. 




! anOther stOry tO tell yOu !
ni la header tuan empunya cOntest ..so cute...suka la... (ayat bOdek :p) ... gugu ni muda lagi...baru 20 thn...orang JB...selamat berkenalan deQ...sambil menyelam minum air...


haaa..ni la desktOp cikmOon...bersepah...kita ni x kreatif IT...biasala dh tua...


cikmOon suka sumthing yg simple tapi menarik....di sebelah kiri 2 program2 yang ada dlm pc ni...pc kerajaan Malaysia ni...hehehe....di sebelah kanan sudut paling atas kerja2 yang cik moOn selalu rujuk...bila rasa letih dan nak dengaQ lagu atau main game jap cik mOon p kat fOlder sebelah kanan bawah 2...cikmOon guna gambaQ surah An nasr ni sebab bila tengOk ja mesti baca...amalan x bape nak banyak..jadi dapat la sket pahala bila baca...Surah An Nashr merupakan surah terakhir yang diturunkan, tepatnya 182 hari sebelum Rasulullah wafat.Dengan turunnya surah An Nasr ini, Nabi memahami bahwa tugas risalahnya telah selesai dan selanjutnya ia hanya menunggu panggilan pulang ke Rahmatullah.


Tarikh tutup cOntest ni pada 14 Mei 2011.


Nak Tag kat EB dengan fini la...




23 comments:

Prince Halilintar said...

gud luck ye cik moon..desktop tmpt keje prince lagi bersepah..penuh gan file keje jer..heehee

mOon jOhari said...

Prince Halilintar ~~~ terima kasih Prince...kat desktOp selagi bley sorOk mOon akan sOroKkan fOlder...malu nk jOin cOntest...tp dh buat pOng...heehhehehe

Miss Tira said...

Simple je gambar desktop ni tapi menarik. Gelap dan tulisan ayat al-Quran itu berwarna emas kena dengan tema hitam itu. Semoga berjaya ye :)

mOon jOhari said...

tQ Miss Tira...huhuhu...malu nih...tp dh jOin pn...adOiiiii....

Mama Melissa said...

Hello moon. Fini dlm kete ni. Baru pas terjah blog. Balik nnt fini buat okay ;)

http://thefininfinity.blogspot.com/

..gugu.. said...

nice la sis moon..

folo sis jugak.
tq join ye ;p

mi$sUn@3iRa said...

cik moon:
thanks follow dgn ikhlasnya.. hehe... slalo2 la singgah blog...
*sori xda kaitan ngn entry..cari chatbox xda..hehe*

Mama Melissa said...

Yay. Hutang Tag dah langsai...

http://thefininfinity.blogspot.com/

EB said...

Waaa.. taggie lagi..
nnti eb bt esok pagi k..

mOon jOhari said...

Mama Melissa ~~~ yeaayyyyy dh jOin...best kan cOntest ni...gudluck utk fini..!

..gugu.. ~~~ tQvm fOlloe blOg sis yg x seberapa nih...btw...kamu ni cOmel la... (bOdek lagi!)...ikhlas!

mi$sUn@3iRa ~~~ wajib singgah dan kOmen blOg yang mOon fOllow kalo de masa...thanks sudi jenguk mOon.. :)

EB ~~~ jOin ye...tingin jgk nk tengOk desktOp EB...jgn letak pic Adira lagi..nanti jeles utk kali ke3..hehehehe

mykhalis said...

wahh..kontest pertama..selamat berjaya k?

nabilah_2908 said...

bagusnya kamu ni...yerla...bila dah nampak...sure akan baca surah tu sekali...boleh jadi ikutan nih.. :)

pape pun...good luck..!! ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NASI AYAM GORENG GIANT

mOon jOhari said...

mykhalis ~~~ malu nk jOin..tp buat muka tebal je..hehehe..tQ...

nabilah_2908 ~~~ buat la jgk mcm ni..dpt la sket pahala...eheheh.. jap lg kita dtg bLog kamu ye...sari 2 ni busy sket...

nelly said...

nasib ramai gak join ..
hehehehe

gud luck !!

KHRLHSYM said...

nice. sangat lawa.

Cik Bidadari said...

adehhhh simple dan kemas... mana sepahpun.... kitanya lagi sepah... keh keh keh... sepah denan gamesnya icon... heeeeeeeeeeeeeeee

Syuxer said...

wau...kemas susunan icon tuh dengan ayat an nasr..hahah folder game kena ada kat mana2 depan dekstop coz benda wajib tuh..kalau x jenuh ,nak satu2 kan..heheh..kalau tanya camner saya punya,berserabut dengan sana sini punye folder lama,icon ntah pe ntah..hahah..serupa hutan amazonla gak heheh..:)

semoga berjya tau..

EB said...

Alaaa Eb baru nak selesaikan contest pagi ni..
Tp EB lupa bawa laptop.. Bukan lupa.. Mmg sengaja x bawa.. Sbb eb nak shoot candid lg ptg ni so mls la nak bawa.. xpe xpe.. nnti balik eb bt k.. Jgn gelak tau apa yg ada kat desktop eb.. hehehe...

mOon jOhari said...

nelly ~~~ gudluck utk nelly jgk...desktOp nelly lawoOo...merah+hitam

KHRLHSYM ~~~ terima kasih byk2 sbb puji...hehehehe...

Cik Bidadari ~~~ mgkn sbb mOon dOk tengOk desktOp org lain lagi kemas kOt... :)

Syuxer ~~~ betOi...fOlder game kena ada kat desktOp...senang nk cari...desktop Syuxer mcm hutan amazOn? kalo g2 bley buat game cari barang tersembunyi kat desktOp 2...hehehehe

EB ~~~ xpe...due date lmbt lg...ok mOon x gelak tengOk desktOp EB...cuma tersengih2 mcm kerang busOk je... :)

EB said...

Ok da settle nnti tngk dekat blog EB..

Tasha said...

simple giler your wallpaper~

mOon jOhari said...

EB ~~~ gud2...gudluck!

mOon jOhari said...

Tasha ~~~ mOon mmg suka yg simple2 ni...try je..menang ke kalah tOlak tepi...hehehehe