Wednesday, 6 July 2011

Orang lelaki mmg suka dipanggil ABANG ke???

Burppp...alhamdulillah...kenyang....hujan lak lebat-selebatnya kat KL  sekarang nih....


dOk bersenang-lenang nih mOon terpikir sesuatau...ekceli dari pagi tadi lagi terpikir.....eh bukan...bukan...sejak 2-3 minggu nih....hehehehe...


Orang lelaki mmg suka dipanggil ABANG ke??? disebabkan mOon gatai merenyam asyik cerita sal kawen je sejak kebelakangan nih, so mOon tujukan panggilan ni utk hubungan suami isteri atau kekasih......


Kenapa ye lelaki suka dipanggil ABANG??? manja ke? hOrmat ke? best ke?
kalo panggil nama lain pOng hOrmat jugak kan? nape? nape?

Kata incik chenta bOolan kalo panggil abang terasa diri lebey dihOrmati dan baru la ase diri tu pemimpin...hehehehehe....so...pe pendapat kamu-kamu sayang semua????






26 comments:

Jo Qusary said...

Tak pernah panggil memana lelaki abang... geli nak panggil camtu, hahaha...

aku panggil bro je... sama bunyi mcm "beruk"...

ArulchelseA said...

tk de lah...pangil aku pk cik je dah ok dah...tk yah abg2 la... kih kih kih

mOon jOhari said...

Jo Qusary ~~~ gila kejam ko nih....jangan mcm 2....

ArulchelseA ~~~ best jugak kan kalo panggil suami / bf "Pakcik"...hahahaha

qucachahir said...

saya panggil bie jew..hehe..
abang untuk dah kawin nanti.. (^^)
tapi panggil abang lagi sweet.. ;)

ApiH said...

hujan lebat ke kat KL?? camne nak balik umah ni...

~~Ticer Wann~~ said...

Ticer panggil kat Mr.ABC dengan panggilan kanda..keh3.. mungkin la dorang rasa dihormati kot..Nanti nak tanya Mr.ABC

Bidadari Syurga said...

pangilan abg khusus untuk 'org' jauhlah kalau nak dengar dari mulut aku ni pangilan abg semata-mata.... melainkan dengan 'orang'

KuNanGKuNanG said...

secara automatiknye kite mesti paggil abang kn? tp skrg dah xde abg...huhu....:(

mykhalis said...

stujuu..tapi bila khalis tanya wife dia nak panggil khalis BI.. manja tak?hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

memang patot pon orang lelaki dipanggil abg.. xkire umor pon.. cm aku ne... kalau panggil abg taufiq... kan comel jerk bunyi nye kn :)

**::CIKNUURUL::** said...

huhu,.ssuai je kot panggil abang,.hee,rindu lak ngan 'abang' zaman purbakala dlu,.hahahha,.

nelly said...

ni yang mulut nelly gatal nak tanya lelaki jap lagi ~
hahaha

shiema sufian said...

itu macam respect lh dear -.-'

niena shopping2u said...

hhehe.. mngkin msa tu rasa jntung dia leh gugur kot... tpi lgi best panggilan tu tuk suami kot .. ^^

Kapten Atok said...

aku rasa sweet
apa lg dipanggil dengan penuh sweettttt

H.J said...

kalo MAS lagi kacak...

z u L said...

abang la manja....haha

siti kektus said...

eh, moon dah tukar wajah. nape macam lain? hukhuk

abg? taip boleh lah, nak meluahkannya, hm...tak terluah lah moon. hehe ;)

tapi bila dah kawen, insyaAllah akan panggil abang. baru nampak mesra. ;)

Miss Tira said...

Tira pun panggil Bro Ery abang.. :)

mOon jOhari said...

qucachahir ~~~ mOon pOng suka panggil b...hehehe....

ApiH ~~~ redah je...

~~Ticer Wann~~ dah dapat jawapan jgn lupa share dgn mOon

Bidadari Syurga ~~~ xpe...cuba lagi..hehehe

KuNanGKuNanG ~~~ yeke secara automatik??? mana pergi abangnya???

mykhalis ~~~ org pmpn mmg suka panggil pasangan B...tapi lelaki suka dipanggil abang...sweet...

Taufiq Arifin ~~~ ala abg taufiQ nih....malu i....heheheehe...gedik la ko!

**::CIKNUURUL::** itu la....ase mcm purbakala...tapi turutkan je bila dh sayang..hehehe

nelly ~~~ dah dapat jawapan bgtaw mOon ye....

mOon jOhari said...

shiema sufian ~~~ 2 la yg chenta bOolan cakap...

niena shopping2u ~~~ kalo utk pakwe buley x? hehehe...kalo mcm 2 kena cpt kawen nih...

Kapten Atok ~~~ waaaa.....ikhlasnya kOmen bro....mOon suka!

H.J ~~~ betOi...kalo sesak2 buley gadai MAS tu....2 pn kalo ada nilai la....hahahaah

z u L ~~~ gf dia panggil dia abang la 2....heheheeh

siti kektus ~~~ moOn mmg mcm nih...buley bertukaQ rupa....masa mula2 mOon kekOk...bila dah sll taip msg, jadi terbiasa lak...hehehehee

shafiqabdshukor said...

erm.. agaknye kot....lg2 kalo awek pggl.. hehehehe

echaRierie said...

er..mgkn kot..
x pernah tnya pula b4 ni..haha :D

Anak Wak Mail said...

kalau panggil abang nampak macam best kot..sebab,,diakan abang!haha..

sorylah,,sebab aku mengarut..:p

haniekunie said...

Setuju..

haniekunie said...

Setuju..