Tuesday, 5 July 2011

Dua Elemen Penting dalam Berumahtangga

Kalo semalam mOon buat entri pasal CARA MENAMBAT HATI SUAMI DAN ISTERI arini mOon nak cerita sal sikap yang perlu ada untuk memastikan rumahtangga harmOni.....

waaaa.....makin gatai nampaknya cik mOon sekarang nih....asyik cerita pasai kawen jah.....hahahahaahahaha

Bagi mOon sikap jujur sangat2 diperlukan kalo anda sayang sesebuah hubungan...tak kira la hubungan suami isteri, kawan-kawan mahupun keluarga....sapa suka kalo ditipu...ase sangat2 dikhianati dan dOwn sangat bila pasangan tak jujur....tapi kadang2 mOon terpaksa jugak tipu utk jaga ati / hubungan....hehehehe....cOntOhnya....adik mOon mintak belikan mainan mahal2...mOon cakap je belum gaji...padahal mOon kedekut....hahahaha...hamek hang...taw nak paw kakak jah! eh....ada kaitan ke dengan rumahtangga...Opsssss!

Sikap tOlak ansur atau omputeh kata give and take  jugak salah satu elemen yang kena semai awal2 lagi....kalo xdak tOlak ansur mmg susah....tambah2 bab duet....SESETENGAH lelaki nih sebelum kawen buley kuar duet belanja aweQ....sayang la kOnOn...pas kawen duet wa lu jangan sibOk...duet lu tu side incOme wa!..... choiiii! sOmi mcm nih x buley bagi rasa air tangan isteri....kena bagi air kaki je....hahahaha....


tengOk nih...inilah yang dikatakan berat sama dipikul...ringan sama dijinjing......kamu si chenta hatiku....dah kawen nanti kita mcm ni yea.... ^____^





Oh mak....anak mak gatai merenyam la nih..... :p




9 comments:

siti kektus said...

Ehem, cepat2 la kawen moon, nanti leh praktikkan, hehe

KAMIHIDUP said...

saling melengkapi yang akan buatkan rumahtangga harmoni. :)

Anak Wak Mail said...

cepat2 kawen moon..boleh gendong anak macam kat dalam gambar tu nanti..=)

ArulchelseA said...

waaahhh dahsyat la moon... yg ringan sama di jinjing ke jinjang pelamin ni.. kih kih kih...

KuNanGKuNanG said...

jujur dan tolak ansur mmg penting...klala la gambar2..hik3

tucintiut said...

pak..pak... gebung gebung gebung...kompang dipalu... pengantin malu.... hikhikhikhik

mOon jOhari said...

siti kektus ~~~ mmg dh x sabaQ dh nih....hehehehe

KAMIHIDUP ~~~ tepat sekali! 10 markah!

Anak Wak Mail ~~~ best kan....isk isk...sabaQ cik moOn!

ArulchelseA ~~~ yup...yang berat x buley bawak naek pelamin...nti runtuh pelamin...jadi pelamin anganku musnah....

KuNanGKuNanG ~~~ mana ada kelaka...hehehehe...

tucintiut ~~~ haip! kalo malu x dapat la weh....

ayanuts said...

he..he..pic tu sgt comel

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

memang sah dah ko ne dah mengenyam nak kawen.....