Thursday, 14 April 2011

Cita-cita Saya

Waaa...tajuk entri macam karangan budak sekolah rendah...
Petang2 mcm ni dah mula ase muak dOk kat Ofc...tiba2 terkenang lak cita2 masa sekOlah rendah dulu...kan cikgu selalu tnya, "apa cita2 kamu?" atau "dah besar nanti kamu nk jadi apa?"..Pas2 masa darjah 3 wajib ada karangan tajuk "CITA-CITA SAYA"

ni antara cita-cita cik boOlan a.k.a mOon :

1) Polis - nampak mcm smart je
2) Pramugari - sbb buley p melancOng skali
3) Nurse - sbb xtaw nk pilih apa dh

3 ni mmg tiptOp la dlm ati masa kecik dulu....
Bila naek sekOlah Menengah mOon bercita2 nk jadi Cikgu. Naluri 'kecikguaan' 2 sgt tgi masa 2...tp result SPM x la kencang sgt...

.....

Pas SPM sambOng amek Mekanikal (Design )...erk! xde basic engineering tp de hati nk jOin...
tp sekarang...sume cita2 tersebut tak tercapai...kihkihkih...cita-cita yang tinggal ialah untuk jadi lebih baek dari sekarang dan masih bercita-cita nak jadi cikgu...


So, pe ye agaknya cita-cita hangpa masa sekOlah rendah dulu...??? 

8 comments:

Miss Tira said...

Hehe. Lebih kurang macam tu juga cita-cita Tira. Tapi tu laa. Tak semestinya apa yang kita citakan itu tercapai. Sebab masa budak-budak main bubuh je bukannya tahu apa yang kita nak sebenarnya. Hehe.

munirAh jOhAri said...

betOi2...main bubuh ja...dh tua2 sket ni baru la taw minat tu ke arah mana...bersyukur dgn kehidupan sekarang wlpn x de pe yang hebat!

Cik Teddy said...

dulu cik nak jadi pakar forensik..sbb cik ske tgok CSi.huhu

munirAh jOhAri said...

waaa...mencabar tu nak jadi pakar fOrensik...tp ni la cita2 salah sOrg adeQ moOn yang masih sekOlah skrg ni...

~~Ticer Wann~~ said...

dari dulu memang cikgi cita2 pilihan n alhamdulillah dimakbulkan Allah :)

munirAh jOhAri said...

bestnya kalo dpt jd cikgu mcm ticer wann...

Cik TeN10 said...

antra yg tip top cikgu and doctor.. time kecik2 dlu suke main doctor2.. men ngn mmbr jap aku jd doctor kau jd pesakit.. then tuko plak.. hihi

mOon jOhari said...

kecik2 dulu sll main aci igan...pas2 main masak2...kadang2 main cikgu2...hehehehe