Thursday, 12 May 2011

Bila mOon jadi pengkritik tak diundang AF

Arini mOon nak jadi pengkritik AF...Akademi Fantasia ye...bukan Awan Fantasia...harap maklum....


Dah minggu ke berapa dah baru mOon nak citer sal AF...hikhikhik...npk nOr x excited! Memandangkan ni AF yang last maka mOon nak berangan jadi pengkritik...mOon taw mgkn ramai akn menganggap mOon kuno atau mengOng sebab tengOk rancangan realiti yg dah xde aura atau serinya lagi sekarang ni....ni pn salah satu sebab kenapa mOon nk jadi pengkritik AF...sebab org lain x tengOk...mOon je tengOk...so...suka ati mOon la nk kritik2....xdak orang nak sentap kOt....dan ramai yg kutuk AF kat SINI masa 12 pelajar AF diumumkan dulu....haaaa...alamak...muQadimahnya je dh berjela...adOiiiii.....!

nOw dah tinggal 7 orang peserta...peserta yang last mOon kOmen  kritik adalah peserta yang mOon jangka akn tersingkir minggu ni...




ERUL  ~~~ AnnyOnghaseyO !!!

Dik...suara ko ni bley tahan jugak la...mgkn sebab ko ernah menuntut ilmu nyanyian dengan Jaclyn VictOr dulu kOt...tapi....tOlOng la dik...ko tOlong la pOtong rambut ko tuh...dh serabai dh akak tengOk dik...kalo Oter sket tang sedben ngan belakng 2 pn dh ok ...tolOng la dik...dh mcm rambut berkutu dah akak tengOk...ko jangan bajet ensem dengan rambut ko tuh...akak paling suka  ko masa perfOrm lagu 'Ganaz -KRU'...tergOda...weh...ko pernah makan kepsi depan meja akak tahun lepas kat Axis...ko ushar akak kan masa tuh?? ko ingt akak x perasan? tapi ko budak sgt la...tapi bagus ek de family biz kat Axis...pape pn akak dh mula suka kau!



NERA ~~~ Kiki bah !!!!

alalala...so cute la kamu ni dik...dan akak jeles sgt hang dapat hamster mggu ni...suara kamu ni dah semakin sedap lak...kamu sesuai nyanyi lagu2 jazz dan sOul...gudluck...AFundi Nera Kiki bah!



AZRI ~~~ Mantap!!!!!

Kesian la tengOk ayah kamu...suara kamu sedap...tapi dah ramai retis suara mcm ni...tapi bley p final kOt...sebab yang lain2 pn bukan MANTAP sagt pn...hehehehe...tapi kdg2 tengOk mcm over cOnfident la...minggu ni nyanyi lagu kesukaan akak masa kini ~Akim , Janji ~ .... AFundi Azri ye....Mantap!



FINA ~~~ Sasu !!!

walaupun ramai orng puji kamu masa nyanyi lagu Omputeh ari2, akak nak bgtaw jugak yg akak sakit telinga masa part kamu jerit2 tuh...bingit! papepun suara kamu sedap berbanding kakak kamu yang sibOk dOk bercerita perangai buruk kamu 2....kamu ni bakal ke final...




 HAZAMA ~~~ Kaw Tim !!!!

der...sejak lu masOk AF ni wa semangat sket nak tengOk...sora lu pOwer la der...dulu wa x minat lu sebab lu rOck kapak habes...hehehehe...lu kalo masOk raja lawak pOng best...btw...wa teringin der nak kawan dengan lu...lu sempOi habes...! wa siyes ni...wa teringin nak kawan lu der...baek dan x kedekut ilmu...suka menyakat kwn2...dan...yg penting sora meletOp ! wa mau tengOk lu sampai ke final..k..ramai2 undi Hazama Kaw Tim!!!!! sapa2 kenal Hazama ni??? mOon siyes nak kawan dia...
 
ni aksi khas untuk Hazama...suka kat hang!




KAY ~~~ AwesOme!!!

MoOn suka tagline kamu...persembahan paling hebat ialah masa nyanyi lagu pe ntah yg kamu demam dan sakit tekak tuh...mmg awesOme! tapi...kedudukan dh gOyang sket...AFundi Kay ye...



LENA ~~~ Buley bha kalo kau!!!

Isk...mcm xde tagline laen ke??? dh biasa dengaQ ni...perkara yang x bley lupa sal Lena ni dia cakap mak ayah dia sampai jual tanah, rumah semata2 nak tengOk dia masOk AF masa mggu pertama dulu...adOiiiii....prestasi makin menurun...sejujurnya...suara kamu ni mcm kembang kat tekak...taw kembang kat tekak 2 pe??? lOya la...makin x sedap!



dan mggu lepas si Afif ex- myStar LG ni....elOk nOr la kamu tersingkir...tiap2 mggu nyanyi suara mcm org tahan sakit gigi...





Sekian kritikan membina dari mOon jOhari...ase nya xde yg makan dalam kOt dengan kritikan mOon sebab kamu-kamu seme bukan layan AF pn kan??? hehehehehe...dan dah bley agak sapa peserta kesukaan mOon?

Walaupun mOon layan AF...mOon x pernah sekalipun undi...yeaaaahhhhh....bukan AF ja...imam muda pOng mOon x pernah undi...apatah lagi ABPBH...hehehehehe

Kalo mOon banyak duit mOon nak tOlong mereka2 kat dalam BERSAMAMU semalam...sapa tengOk???
mOon x bley tengOk kanak2 OKU...mesti meleleh ayaQ mata...



7 comments:

Syuxer said...

tak minat AF huhuh...ntah nape heheh..minat british/america get talent je..hehe

mOon jOhari said...

Syuxer ~~~ mOon pn x minat (tipu!) tapi cuma layankan je...

Azmie said...

kritik la ape2 pon moon.. x amik pot pon pasl peserta2 tu.. tgk majalah 3 dan cerekarama lagi best.. layannn... =)

mOon jOhari said...

Azmie ~~~ sebab 2 mOon jadi pengkritik af...hehehehe....

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

grrr... kita bakor je seme tu, uwek, haha

Miss Tira said...

Haaa, tu dia. Dah boleh gantikan Kak Ogy Ahmad Daud lepas ni. Hehehe.

mOon jOhari said...

Khairul ~~~ bakao jadi sate la deme ni...hehehehhe

Miss Tira ~~~ x buley ganti sebab AF10 xde...