Tuesday, 17 May 2011

Cara nak Print Screen

bOolan lepas mOon ada jOin cOntest gambar desktOp lappy yang dianjurkan cik adeQ manis ..gugu.. nak jOin jugak??? dah tamat dah pOng....


mOon nak buat pengakuan nih...sebab cOntest tuh la mOon baru taw cmana cara nak print screen...hehehehehe...malu saya!


Eleh gelakkan mOon kunun...mOon ase mesti ada jugak kawan2 yang x taw cmna nak buat kan...kan...kan??? Ilmu yang baek elok dikOngsi....


mcm ni caranya...senang sgt2...




---- > memula bukak web / desktOp lappy kamu...pas2 tekan Ctrl dan Prt Scrn kat keybOard...pas2 bukak paint dan paste...siap!


---- > so dapat la mcm ni....



tapi...

---- > ada cara lain taw nak print screen ni....yang ni mOon tak pernah try lagi...kalo hang pa nak buat bley jugak...
Okey...biaQ gambaQ menerangkan segalanya...



hehehehe...selamat mencuba!!!


7 comments:

mykhalis said...

yang gambar bawah tu defenasi sebenar print screen..hehe

ArulchelseA said...

itu bukn print screen ..tu fotostat screen..hhahaha..

tq info yg brguna..

mOon jOhari said...

mykhalis ~~~ betOi kOt...hehehe...try la...

ArulchelseA ~~~ kira print screen jugak la tu kan...try la...hehehhe

Syuxer said...

hahah saya pilih yang gambar last untuk definisikan ia..baru rare dan berkualiti tinggi print screen tuh ahahha

Cik TeN10 said...

muahaha.. ko ni mcm2 la moon.. kelakar jekk

mOon jOhari said...

Syuxer ~~~ ye berkualiti yinggi setinggi KLCC..yeahhhh...

Cik TeN10 ~~~ biasa la...otak sewel sket...hehehehe

..gugu.. said...

HIHIHI nama sy ade lah..

tq ;p