Monday, 16 May 2011

Baby

Di usia pertengahan 20an dan kakak kepada deretan adik buat mOon naluri keibuan mOon membuak-buak...dari kecik kena jaga adik2 buat mOon tidak kekOk jaga baby...dan...mula la ase gatai nak kawen dan memiliki anak sendri...auwww...hehehehe....












Kita dah biasa tengOk perkembangan janin dalam rahim ibu mcm gambaQ kat atas ni kan????...arini mOon nak tunjuk gambaQ animal baby...ambOi....TERkeceQ omputih lak...




Dolphine baby



Elephant baby


Peguin Baby


Dog Baby..ala chumil...dh macam anak kucin kan?


Shark Baby....nampak mcm cicak pOng ada...



mOon pOng xtau ni gambaQ betOi atau hnya gambaran saja....pape pn bagi mOon gambaQ2 ni sgt menarik untuk  dikOngsi...

23 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

yang gajah tu betol ke.. seketol cam tu dalam perot mak die ek :)

mOon jOhari said...

Taufiq ~~~ x taw la betOi ka tak...ntahla...seketOi kan...

rara pinkmafia said...

elephan baby tu sgt menarik moon.

ArulchelseA said...

dah siap jadi seketul mcm tu la heheh..
menarik...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah.. sy ada anak dalam perut yg sgt aktif bergerak. Huhuhu.. rasa bertuah terpilih utk melalui detik2 menjadi seorang ibu. kdg2 rasa gerakkan & kick baby tu mcm massage jer..

mOon jOhari said...

rara ~~~ mOon suka dog baby...mcm ank kucin....

ArulchelseA ~~~ 2 la...npk lapang je dalam perut mummy depa..mcm bley berlari je...

LEKAT LEKIT ~~~ bestnya...teringin nak rasa...asyk dOk pegang perOt kwn2 je..

budak kampung said...

perghh anak jerung tu nampak comel je time kecik kan???keh3....boleh bela nih hahahhaa

Ardini Humaira said...

SubhanAllah...
:)

Isteri @ Ibu Cute said...

Salam moon....

Semuanya cute2....heehehe..Kuasa Allah..

mOon jOhari said...

budak kampung ~~~ bley je nak bela...bela dalam akurium...hehehehe

Ardini Humaira ~~~ yup...subhanallah

Isteri @ Ibu Cute ~~~ wsalam ibu...mmg cute...

Miss Tira said...

Telur ikan jerung adalah telur paling besar dalam dunia. Huhuhuhu. Kalau telur burung ostrich.

mOon jOhari said...

Miss Tira ~~~ yeke? baru mOon taw...hehehe...tira mesti selalu tengOk national geografi...hehehhe...

Cik TeN10 said...

haha cepat2 la naik pelamin moon.. mna tau bunting pelamin kan.. kih2

ehh comel bebeno baby gajah tu.. :)

shahjiehan said...

dah boleh kawen da nih.. hehehhee

kene tgu org masuk meminang ni... hehehe

jom baca dan komen Aku seorang Guru Pelatih.

mOon jOhari said...

Cik TeN10 ~~~ memang gatai nak kawen dh ni....ramai yg minat baby gajah 2 nampak gayanya...

shahjiehan ~~~ tepat sekali!

shahjiehan said...

bukan saya..tp ni te kawan saya.. sy ngajar kat tmpat tusiyen je...

tp suasana lebih kurang je~

nelly said...

wah ..gajah tu dahsyat !!
dapat juga tengok haiwan2 ni ~
tq !!

mOon jOhari said...

nelly ~~~ sharing is caring kan...tapi x taw betoi ka x ni...tapi mmg besh dapat tengok...

HonEyBuNNy said...

datang tengok baby jap..hehe...

rj Etika said...

wahh...sukenye kalau ade baby sendiri. tgk die gerak gerak dlm perut. hehehe.

Mama Melissa said...

Moon, fini ada buat contest kat blog fini... Join k? Jemput kawan2 semua...

HADIAH LUMAYAN.. hehehe

http://thefininfinity.blogspot.com/2011/05/contest-makan-slogan-di-blog.html

Prince Halilintar said...

Subhannallah...unik sungguh ciptaanNya..

mOon jOhari said...

HonEyBuNNy ~~~ tengOk je...x nak buat anak angkat ke? hehehehe...

rj Etika ~~~ naluri keibuan kita sama la... :)

Mama Melissa ~~~ sat lagi cheQ mai ye...

Prince Halilintar ~~~ syulur alhmdlh dapat tengOk...