Thursday, 24 November 2011

Ceritera Cinta

Salam Ukhuwah ~~~


dah lama tak berblOg ni...ase janggal lak....mOon berhajat nak kembali aktif berblOg ni pas beberapa bulan dOk gerhana je....hehehe...tu pOn kalo sempat la...sOrry ye kawan-kawan...daku tidak dapat menahan gelOra rindu kepada kalian.....waaaaa T_T


Hidup ini....
kekadang kita rasa bijak sudah merancang dan mengaturnya...dan terlupa bahawasanya DIA lebih dahulu mengaturnya utk kita.....dek kerana terasa bijaknya kita itu, kita sering menyalahkan sesuatu yang dah menghalang perancangan kita itu.....adalah lebih baek bersyukur dengan apa yg dimiliki dari terus mengejar masa lalu yang Allah dah tentukan bukan untuk kita...


Tipulah kalo rasa tidak kecewa langsung bila keinginan dan impian kita tak tercapai setelah banyak masa, usaha dan rasa dikOrbankan....dan siapa sangka di usia begini masih merasa "pengalaman" itu kembali....


Ada kata yang menyebut : 


"...kalau kita benar-benar menyayangi seseOrang lepaskan dia pergi, andai sudah tersurat ia milik kamu, satu masa nanti pasti ia akn dtg kembali walau sehebat mana pun pengganti yang dia jumpa dan andai kau sayangkan sesuatu benda itu, jangan kau genggam dia terlampau kuat, bimbang ianya akan pecah dalam genggaman kau sendiri..."


dan ada yang mengatakan juga :


"....jika kamu berjumpa dengan seseOrang yang dirasakan cukup indah dalam hidpmu, jangan sesekali lepaskannya pergi kerana sekali ianya berlalu ia takkan kembali lagi kepada kamu...."


bg mOon...jika peluang dan kesempatan ada depan mata, jangan alihkan pandangan kamu ke arah laen...seOlah-olah tidak merasa puas dgn apa yg dimiliki saat ini....jangan sampai bila kamu menyedari erti cinta, saat itu mungkin cinta itu telah pergi jauh dari hidup kamu....cintailah, hargailah  dan bersyukurlah untuk anugerah terindah dalam hidup sementara masih diberi kesempatan.....

sangat sakit untuk melalui detik-detik luka tu....Alhamdulillah dgn sOkOngan kawan-kawan, keluarga dan mOtivasi yang tinggi, kini mOon bangkit semula....dan mula redha dengan takdirNYA....sebagai hambaNYA...kita mesti kuat berpegang "....setiap yang terjadi adalah dengan izinNYA...." Allah yang menginginkan ini kerana DIA tahu ini adalah yang terbaek buat mOon.....


dalam kesedihan tu Allah datangkan mOon seseOrang yang penuh dengan kasih sayang....lalu terjadi la detik-detik syahdu diiring kata-kata lamaran....mungkin ini jOdOh dari Allah untuk mOon...jOdOh yang mOon cari dan kejar akhirnya melukakan ati sendiri....JODOH adalah salah satu rahsia ALLAH....hanya DIA yang mengetahui...tidak ada yang salah, dan tidak pernah terlambat....semuanya seimbang.....tinggal lagi kita perlu menerima dan menjalaninya dengan kesyukuran.....bukti DIA sayangkan mOon dah jelas sekarang ni....


dengan pertemuan ringkas dan sedikit bacaan tahlil pada 05 November 2011 lalu mOon selamat menjadi tunang kepada my Incik bOolat....hehehe...InsyaAllah Disember ni akan bermula kehidupan baru mOon sebagai isteri....waaaaa....takOtnya....sebab...tanggungjawanb isteri besar dan berat...tapi besar dan lagi berat tanggungjawab seOrang suami.....




semOga dengan keputusan mOon ni akan buat semua orang gembira....dan semOga Allah memberkatiNYA......








untuk KAMU ~~~ terima kasih lukakan ati saya kerana dengan luka itu la saya berpeluang bertemu dengan yang lebey baek....dan saya dOakan semOga kebahagiaan sentiasa mengiringi kamu tak kira lah siapa pOn pilihan ati kamu.....


untuk SI DIA ~~~ jaga, sayang, cinta dan hOrmat dia lebey dari apa yang saya dah lakukan.....


untuk MY FUTURE ~~~ semOga Allah memberkati silaturrahim ini....terima kasih untuk cinta dan kasih sayang kamu.....



8 comments:

Cik TeN10 said...

tahniah cik moon.. sudah bersediakah anda untuk menjadi seorang isteri ?? jeng3.. haha ;p

mOon jOhari said...

tQ cik ten10 .... sudaaaaahhhhh!!!

Siti Nurhayati Dollah said...

Allah lebih tahu yang terbaik untuk hamba-Nya. :) Tahniah, semoga jadi isteri solehah. :)

kueh bakar said...

dua dua pun btol.

..manusia mana tidak terluka...

KhaiRin said...

jgn lupa jemput kami ye
tahniah!

Miss Volvo said...

tahniah mun ;) xlama lg tu dupdapdupdap hihi

KuNanGKuNanG said...

tahniah ye..moga segalanye dipermudahkan..amin..

~~Ticer Wann~~ said...

tahniah...maap lama sgt tak jenguk moon :)