Thursday, 12 April 2012

Aku Tak Bodoh

Huarggghhhhh ... mengantOknya la mata ni ... ni la akibat kalo tidoQ bukan pada waktu tidoQ dan berjaga ketika waktu tidoQ ... hehehe ... 


So , dah tak bOleh tidoQ tu mOon layan je la pape mOvie kat yOutube ... dan terjumpa serta tertengOk cerita AKU TAK BODOH ....


Dah lama dah filem ni ditayangkan ... 02 Disember 2010 ... lama la tu kan ... sebab setahOn berlambak filem baru keluar ...tahun 2010 ni mOon ligat lagi pi tengOk wayang ...dan tak taw la kenapa masa ni terlepas tengOk cerita ni ... tak pa...tak lapOk lagi rasanya cerita ni ... hehehe sedapkan ati yang dah ketinggalan ni ...  


Dah lama mOon tak menangis tengOk Filem maupOn drama ... semacam tak dak perasaan ... sebenarnya bukan tak dak perasaan tapi mesej yang nak disampaikan tu kurang menusuk kalbu ...


Ni sinOpsis cerita AKU TAK BODOH yang mOon kOrek dari SINI 






Aku Tak Bodoh adalah filem Malaysia yang mengadaptasi filem Jack Neo. Bukan saja pelakon yang digunakan adalah pelakon dari Malaysia, malah krew penerbitan serta dana yang dilaburkan untuk filem ini juga datangnya daripada syarikat-syarikat di Malaysia.
“Tak dinafikan konsep dan jalan ceritanya sama tetapi kami tidak tiru bulat-bulat.Aku Tak Bodoh diubahsuai mengikut kesesuaian budaya, bahasa dan sensitiviti masyarakat Malaysia. Jadi, isu sebegini tidak sepatutnya timbul,” kata Wakil penerbit filem Aku Tak Bodoh iaitu Ahmad Puad Onah.

Pelakon :
  • Adibah Noor
  • Amy Mastura
  • Jalaluddin Hasan
  • Namron
  • Riezman Kuzaimi
  • Rohaizat Hassan
  • Suhairri Sunari
  • Wan Noor Aizzat





Sudin seorang ramaja berusia 16 yang dibesarkan oleh bapanya yang telah di tinggalkan isteri sejak kecil sentiasa kekurangan kasih sayang dari ayahnya.
Cara ayahnya amat keras semasa membesarkan nya sehingga dia menjadi seorang anak yang kuat melawan kata orang tua. Hidup dalam serba kekurangan dan sentiasa di pandang buruk oleh guru sekolahnya.

Roy pula anak orang berada dan mempunyai seorang lagi adik lelakinya iaiut Jefri.
Kedua orang tuanya sentiasa sibuk dengan urusan pejabat sehingga mengabaikan mereka berdua. Roy gemar menghabiskan masanya dengan berblogging dan berjaya meraih kejayaan sebagai “best Blogging” dan di anugerahkan hadiah tetapi ibunya sentiasa menindas kehendaknya.

Roy dan Sudin berkawan baik dimana sentiasa tolong menolong andai ada kesusahan yang terjadi antara mereka.


Jerfi pula seorang kanak yang memerlukan perhatian dari kedua orang tuanya tetapi tidak di endahkan sehingga la ia telah melakukan perkara yang di luar jangkaan.

mOon rasa : 
*** Banyak aksi-aksi kelakar tambah-tambah part mengandOng tu ... teringat zaman kecik-kecik dulu .. semua bnda tak taw 
*** tOuching sangat ... mOon cadangkan anda bayangkan anda di watak ibubapa bukan anak-anak ... terasa mencabarnya la jadi mak bapak n i ... cmna la nak handle kalo ada anak-anak mcm ni ...
*** sesuai untuk tOntOnan umum 
*** lebey best dari Filem Ombak Rindu , 7 Petala Cinta , Adnan Sempit malah Harry pOtter sekalipOn...waaaa gittew ....

tak caya ??? tengOk sediri la ye ... tak ketinggalan zaman lagi cerita ni ....best !!

Selamat menOntOn ... jangan lupa imagine adalah adalah mak pak  ye....



3 comments:

Cik Rose Cute said...

TAK SEMPAT TENGOK MOVIE NIE HIHIHI...

mOon EyEzS said...

Sama la kita ... dah nak masok tahOn ke2 dah...hehehe...baru berkesempatan ...

BlueiceButterfly said...

~dah tengok..serius cam lawak masa part mengandung 2 mkan buah byk gila..hehe :)