Thursday, 26 January 2012

Barakallah ... mOon & Aizat




Salam...


Entri ke 4 untuk tahun ni di tentang bOolan dOt blOgspOt ye....sedey je bunyi 4 tu....nak buat camana kalo sakit M asyik bertenggek tak mau pi ... sakit M ... tak taw ? ? ? hmmm M A L A S ... nak kena ghOtan baru rajin kOt ... 



Walaupun jarang update masih ada kawan-kawan blOgger yang sudi singgah dan fOllOw blOg mOon ... terima kasih semua ^__^


Entri ke 4 tahun 2012 ni cheQ nak tayang gambaQ masa majlis akad nikah 16 Disember 2011 banyak-banyak... haaaa dah sebulan lebey dah pun kan... inai pOn dah tinggal sket je .... baru nak update....




Seperti yang sedia maklum di entri lepas mOon menggunakan khidmat Abu Amir Photographer... dari Taiping jugak asal beliau...sangat best...very2 spOrting dan tak berkira .... enjOy sangat dengan beliau... kalo terpaut ati dengan hasil kerja beliau bOley la hellO hellO kaw tim dengan Bro Saher a.k.a Abu Amir Photographer 019-555 0736 ....


Secara peribadinya mmg mOon sangat-sangat berpuas ati...tak rugi la bayar beliau utk abadikan detik-detik paling indah dalam hidup mOon...


Majlis akad nikah berlangsung di teratak ayahanda bOnda mOon...jOm layan Picta masa majlis Akad Nikah MoOn & Mohd Aizat ....






Ni masa tengah tunggu tOk kadi mai...alkisahnya...janji majlis akad nikahnya selepas waktu sOlat isyak...lastly tOk kadi sampai dekat pukul seplOh malam....mukadimahnya sangat la panjang...dan satu sOalan je ditanya kepada pengantin lelaki ... "...kenapa kamu nak kawen ...?" 

ni pulak Incik boOlat saya...dengan tenang beliau jawab "...kerana Allah SWT yang menggerakkan ati saya... " tapi jawapan yang paling tepat ialah KERANA SUNAH NABI .....tekun incik bOolat mOon dengar pesanan tOk kadi...

Chumil tak mOon? hehehehe ... malam nikah ni mOon mekap sendiri je...jimat kOs...baju pOn mOon pakai cOttOn sulam bunga timbul sebab mOon tak berapa minat pakai kain jenis lace...harga pOn jauh lebey murah dari kain lace ... jimat lagi! kan ?


Alhamdulillah dengan satu lafaz moOn sah bergelar isteri kepada Mohd Aizat ... Ouch ... perasaan yang tak bley mOon lupa saat akad nikah dilafazkan...sangat bersyukur dengan nikmat Allah bagi ni... seisi rumah menitiskan airmata terharu dan bersyukur ... anak perempuan pertama tu beb!










Hantaran 9 balas 7 sahaja ... tema pink dan purple ... dan untuk majlis bersanding bertemakan hitam gOld ... cahnteQ woOo ... semua dirancang dengan baek oleh mOon sendri ... dan dilaksanakan dengan bantuan semua adik beradik mOon termasOk la budak pra matang yang sekarang ni dah darjah 2 .... ni hah dia ... ! 




Ni la incik bOolat mOon... 



Sangat tak sangka dia la jOdOh mOon...perkenalan kami singkat dan tak sangka sejauh ini...jOdOh...itulah rahsia Allah ... sekali lagi syukur Alhamdulillah .... bagi mOon dia lah jOdOh dari Allah untuk mOon...hadirnya dia saat mOon terluka ... dan dia lah yang merawatnya.... 


Incik bOolat saya ... terima kasih kerana melengkapi hidup saya...kamu lah insan paling penting dalam hidup saya sekarang ... dan selalu saya pesan kat awak " .... isteri di sisi untuk dipimpin , ibu yang melahirkan sentiasa dijulang kerana di situ letaknya syurga kamu , ibu mertua yang melahirkan isterimu dikelek, bukannya diketepikan ... " selamat menjadi khalifah yang bijaksana... 


SemOga semua merasa tempias bahagia dengan keputusan dan takdir mOon ni .... 

^__^

  

9 comments:

Lulu Caldina said...

tahniah dear.. *wink

KAMIHIDUP said...

tahniah.

Cikpuan rara said...

tahniah moon.selamat menjalani ibadah rumah tangga mcm rara.hehehe. =)

KhaiRin - anies said...

TAHNIAH MOON!
SANTEK!

Anak Wak Mail said...

tahniah moon,,pic cantik,,dan pengantinnya pon sepadan..;)

semoga bahagia sampai syurga!

mOon jOhari said...

tQ kawan2 semua ...
semOga Allah terus memberkati pernikahan kami dan kekal hingga syurga ..

^_^

KuNanGKuNanG said...

cantik sgt..moga kamu berdua bahgia sampai ke akhir hayat..amin..

Amni said...

wah... siss.... cantik sangatttttt.... suka2! congratulation for both of u.. moga bahagia hingga syurga.. aminnnn..

Rabiatul Adawiyah said...

Daddy snpa..hahahah