Thursday, 12 January 2012

Salam...


Hai kawan-kawan semua ! ! !


mOon is BAC! ! ! Beware !


SebenaQnya kehilangan mOon adalah disebabkan


................................
................................
................................
sebab....sebab...sebab....sebabbbbbbbb....
................................
................................
.............. hmmmmm...
......................
............................
...............................
................................




















KAHWIN ! ! !


yeehOoOoOhuhuhuhu....


dan sebelum tu mOon mengalami gerhana bOolan chenta yang agak terOk....


Alhamdulillah...dah hampir sebulan moOn selamat bergelar ISTERI selepas "...aku terima nikahnya..." dilafazkan pada 16 Disember 2011...dan majlis resepsi dilangsungkan pada keesOkkan arinya iaitu 17 Disember 2011 dengan simple tapi meriah ...


tempOh pertunangan dan nikah tak lama...cuma lebey kurang sebulan ja...agak stress jugak nak uruskan semua hal perkahwinan dalam tempOh yg singkat tu....tambahan pulak mOon bekerja di Kuala Lumpur dan kampung lak kat Taiping....jenuh berulang -alik la jugak tiap-tiap minggu....


Bagi mOon ada 3 perkara yg sangat penting dlm sesebuah majlis perkahwinan supaya kita sentiasa tersenyum bila mengenang kembali kenangan tersebut...


1) MAKANAN 
Pada mulanya plan nak bergOtOng-rOyOng...meriah sket rasanya...selain tu dapat mengeratkan lagi silaturrahim antara jiran dan saudar-mara...pas dipikir-pikir mOon decide guna khidmat catering je la...bukannya tak suka bermasyarakat tapi ianya nak menyenangkan kerja mak ayah mOon...untuk pengetahuan ni la kenduri besar julung kali bagi family mOon..dan mOon anak perempuan pertama (ekceli 2 orang je pn perempuan) ....so mOon tak mau mak ayah pening2 nak melayan tetamu dan nak memikir lauk pauk tak cukup dan sebagainya....


dan... KHAIRUL FOOD CATERING (KFC) jadi pilihan mOon....KFC jugak ada gerai makan yang berOperasi di Jalan Kuala TrOng, Taiping, Perak....Ownernya muda belia lagi dan bujang trang tang tang....kalo warga Taiping yang nak menggunakan khidmat katering KFC buley hubungi 012-568 4086 / 019-568 4087 (Khairul).....




2) BUSANA / MEKAP / PELAMIN


Busana dan mekap yang cantik akan menaikkan lagi seri pengantin...puas jugak mOon survey sekitar Taiping...dan mOon paling berpuas ati dengan hasil kerja L Gee Seri Pengantin .... Owner butik ni pn muda lagi...ramah orangnya.....kat sini tidak disediakan pakej tertentu...tapi harga adalah berdasarkan apa yg pengantin nak....cOntOhnya kita juz nak pemain, busana, mekap dan pelamin sahaja...




3 ) GAMBAR


Semestinya kita tak mau detik-detik paling bersejarah dalam hidup kita berlalu macam tu je kan...so kita abadikan ianya dalam gambar...so...mOon percaya pada kreativiti dan usaha kerja oleh Abu Amir Photographer .... beliau kawan lama mOon...ekceli bOs masa kat tempat kerja lama dulu....bergandingan dengan isteri beliau juga seOrang guru MRSM....mmg MABELES la hasil kerja mereka...


Ok....sekian dulu...nak p mamam lunch...
nanti mOon shOw off gambaQ wedding .... 
ai kan gila glamer sekarang ni...hehehehe


^__^



4 comments:

siti kektus said...

lah...
yeke ke dah kawen? tahniah lah. hehe
tak terlambat kan nak wish. hehehe

mana2 gambar kawen? nak tengok. :)

Anak Wak Mail said...

la,,kawen rupanya,,tak jemput pon..haha

Alhamdulillah dah selesai,,semoga moon bahagia dengan pasangan sampai ke syurga..:)

Cik TeN10 said...

alhmdllah.. semoga kekal hingga akhir hayat.. jge husband lek lok ea cik moon.. ;p

KAMIHIDUP said...

tahniah. Alhamdulillah. :)