Tuesday, 14 June 2011

Gempa Bumi ,Umar FaroQ, Cikten10, ArulChelsea


Gempa Bumi 14 Jun 2011
Satu gempa sederhana bermagnitud 5.7 skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara pada pukul 11.01 pagi, 14 Jun 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 1.7 Utara longitud 98.4 Timur. 367 km dari baratdaya Pulau Pangkor, Malaysia. 


Menurut Umar FaruQ ada gempa bumi kat putrajaya.....Owh...mOon ase bukan gempa bumi di Putrajaya...tapi gegaran...beliau tahu pOng bila baca entri Abang Ben....

Pagi tadi mOon ada rasa gegaran....mula2 moOn ingatkan kepala mOon yang wEnG wEng jah...sampai la kawan sebelah ngadu rasa benda yang sama...bukak blOg baru la taw rupanya ada gempa bumi di Sumatera Utara....

Bercerita pasal gempa bumi mOon terkenang sahabat blOgger kita CikteN10 yang berada kat Jepun....baru rasa gegaran sket je mOon dah cuak mengalahkan ArulchelseA...cmna ye keadaan CikteN10 kita bila berdepan dengan kejadian gempa bumi yang bOleh dikatakan perkara biasa kat sana????...harap2 beliau berada dalam lindunganNya....


19 comments:

rara pinkmafia said...

moon ni sinopsis dr entry2 yg dorg buat ke?

~~Ticer Wann~~ said...

Ticer pun tau sebab baca blog kengkawan n FB... kat Sarawak ni tak rasa la pulak.. moga semuanya selamat la kan...

mOon jOhari said...

rara pinkmafia ~~~ lebey kurang la..suka2 ati nak sebut2 nama diOrang kat entri mOon....hehehe...

~~Ticer Wann~~ amin.....

ArulchelseA said...

alah bisa tegal biasa..tu yg duk jepun setakat gempa mcm ni diaorg tk cuak dah mcm kita..kih kih kih kih

nabilah_2908 said...

ada dgr2 juga pasal ni...bumi kita ni dah uzur sngt..tu yg goyang sana sini... :(

ejulz said...

memang gegaran pun.. gempa kat sumatera rasanya..

mOon jOhari said...

ArulchelseA ~~~ kamu dOk kat mana pOng mesti cuak...hehehehe

nabilah_2908 ~~~ 2 la...takOt kan...

ejulz ~~~ aaa...kat sumatera...

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

weng weng sampai ke petang ni..ape hal..bia betul ni..

erk kepala sendiri yg weng sebenarnya...aiiyak!!

[PCL]

mOon jOhari said...

[p@kcikLie] : [ mamaDiana]
wEng wEng seketika je la...hehehe...kalo pai petAng 2 wEng wEng lapaQ...

Cik TeN10 said...

uihh femes den..

em kl kt mesia gegar2 bek lari keluar dr bangunan.. takut kl gegaran kuat then bangunan roboh ke ape ke.. kt jepun bangunan mmg tahan gegaran.. magnitud 8.8 hari tu bangunan goyang2 and dinding retak2 je.. alhmdllah xde yg runtuh pn..

Cik TeN10 said...

ohh lg 1 thanks mOon.. insyaAllah.. semoga kita sentiasa dilindungiNya wlau dmana kita berada skalipun.. :)

qucachahir said...

kuat tak gegaran nye?..
aish..tengok tv tadi..takowt pulak ha.. =_='

Syuxer said...

tak rasa kat kelate neh..pe2 pun gegaran memang menakutkan..macam dok dalam gelas dan digoncangkan

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

apesal name aku xde dalam entry ne ek.... hehe :)

otak ko yang mereng tu dapat x rase gegaran tu yer????

Ini Kisah Tia said...

oh ada jugak baca ni dekat blog orang lain .. hehe ..

mOon jOhari said...

Cik TeN10 ~~~ mmg kamu femes...femes di hati mOon...hehehe....amin....

Cik TeN10 ~~~ kat KL x la kuat sgt...kalo kat putrajaya x taw la plak...

Syuxer ~~~ laaa....kamu di kelantan ke?

Ini Kisah Tia ~~~ sama la kita....

mOon jOhari said...

TaufiQ ~~~ sebab nama blOg ko ada dalam ati aku je...hehehe..tAcIng x?

a aa...aku pOng musykil nih...cmna otak mereng mcm aku bulay ase ye....

Umar Faruq said...

Woah.. Tetibe terpandang namaku kat sini.. Haha.. Bagus betul, buat sinopsis macam ni.. Hahaha.. Kreatippp..

Tanda terima kasih, entri ni dah diletakkan kat sini :
http://www.umarfaruq.com/2011/05/aku-kat-entri-diorang.html

mOon jOhari said...

Terima kaseh....waaa...tAcing lak...x sangka entri simple mcm ni dihargai....terima kaseh banyak2...