Wednesday, 15 June 2011

Hampir Sebulan mOon jadi Ibu Tunggal

Yup!
Hampir 100% kamu-kamu sayang semua tak taw mOon nih ibu tunggal kepada twin...Dah hampir sebulan pOng...agak sukar jugak hidup nih...kena banyak bersabaQ...Alhamdulillah ada 2 orang adik mOon tinggal dengan mOon dan mereka banyak membantu mOon menyara 2 anak ni....


Sangat mencabar apatah lagi bila tinggal di kawasan flet...anak2 tak bebas dan sentiasa merOnta-rOnta minta kuar....nih mOon tepek gambaQ depa untuk mendapat pujian dari kamu-kamu sayang semua... :)










Tadaaaaaaaa!!!! Baaa Cak ~~~ kata AzrOy Kassim




Chumil macam mummy mOon depa kan.....??? tapi mOon lebey prefer diri mOon sebagai kakak kat depa dua nih...mOon muda...mOon ok! :p  
....kecik lagi budak dua ekoQ nih...baby dan masih minum susu lagi....

adeQ moOn kutip kat bawah flet bebudak nih sebab kesian tengOk kena gentel dengan anak Pak Janggut kedai bawah....mak dia tak taw la yang mana satu sebab ibu kucing kat bawah tuh takde bulu gegebOo macam nih....mOon ase mereka nih anak buangan dan ditumpangkan kat mak kucing yang banyak kat flet mOon tu......hahahaha...2 muka pOng sememeh ja.....



AdeQ geebOo...

Adik CheemOt


AdeQ geebOo lebey geebOo dari adeQ cheemOt.... adeQ cheemOt tak memilih makan dan lebey menikus....tapi....dah suka melakukan penyahtinjaan merata...kurang ajaQ lagi nih...alhamdulillah atas tilam mOon belum lagi...tilam adeQ mOon dah banyak kali dapat adiah dari bebudak nih.....depa sayang mummy mOon lebey kOt sebab mummy mOon nih selalu lanje depa makan sedap2, mandikan depa dan jadi tilam yang empuk utk depa....cer tengOk nih....


PerOt bOoncet mOon jadi rebutan budak geebOo....

Dulu mOon panggil nama diaOrang nih laen...sekarang dah tukaQ jadi laen sebab nak jaga ati adeQ moOn yang kutip kucing nih.....senang2 mOon panggil dua2 sekali "adeQ" je....

Masa memula kutip budak-budak nih depa agak takOt dengan manusia....asyik nyOrOk kat tempat gelap je.....makan pOng x pandai...mummy mOon ajarla depa nih makan...kena suapkan....sampai jari mummy mOon yang kiut nih pOng depa gigit...baru nak merasa makanan la katakan.....excited la tuh! sebab tu jugak kOt depa sayang lebey kat mummy mOon...

Alhamdulillah...sejak depa ada dalam hidup mOon terlebey hiburan lak....bila mOon nanges depa akan main2 tisu yang mOon dah guna utk lap hingus....hahaha...kelakar taw.....rezeki pOng nampaknya dah bertambah sket....


Kesabaran yang agak tinggi sangat perlu kalo nak menjaga kucing tambah2 tinggal kat umah flet.....kadang2 mOon lempang je kalo degil sangat....pas kena lempang buat muka sedey lak.....mummy mOon pOng amek pelOk cium sebab kesian nengOk muka gegebOo...huh...ngengada betOi !!!!


Sayang adeQ ketat-ketat !!! muahhhhhh...!






38 comments:

ArulchelseA said...

ala cumilllllnyeeeeee.....

mOon jOhari said...

pujian pertam adari uncle Arul...thanx uncle!
hehehehehehehe

tucintiut said...

ahhaha....kering la ayaQ susu hg pi bg kt depa....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

malang tol kucing2 tu dapat tuan yang "kembang" cam ko tu kan... hahaha

mOon jOhari said...

tucintiut ~~~ eh eh...hang la ibu susuan depa....ngeOw ngeOw kat sini lak....hehehehehe

TaufiQ ~~~ hah...2 la hang xtaw....depa ni bertuah dapat mummy mcm aku....tilam empuk 2.....hang taw apa....hang bukan tucin....bwuekkkk! :p

Freaky said...

adoiyai ingatkan twin betol. rupanya miau.. huhu btw sangat comel :D

Jo Qusary said...

Pakai rantai lagi... stylo betul anak2 moon neh :D

Pupel Liyana said...

COMEL! kita nk satu hehe

www.pupel.blogspot.com

tucintiut said...

nk jd ibu sususan cane.....lum akil baligh pun cik tucintiut nih...wkakakakaka

mOon jOhari said...

Freaky ~~~ time kaseh uncle freaky...cyg uncle!

Jo Qusary ~~~ rantai mummy mOon yang buatkan untuk gegebOo sayang...

Pupel Liyana ~~~ x buley...kamu dah ada family meOw.... :p

tucintiut ~~~ oit...bulu bersepah belum akhil baligh lagi??? musyil kawe...

qucachahir said...

wah..kucing comey.. ;)
rindu kucing kite..dy dah menghilang.. -_-'

muhamad hanif said...

anak kucing tu memang ta ikut mak lgsung..mak dia takda bulu..anak dia mak aihhh..



ahahahha

siti kektus said...

comel lor!!
tengok pic atas mata kucing tu biru, bila tengok yg bawah, tak biru dah, hoho

aha, abah kite pon ada cakap, bila kita bela kucing, rezeki pon bertambah, ;)

Anak Wak Mail said...

comell..selamat berusaha menjadi ibu tunggal!..=)

Syuxer said...

comel..:)..mulia sungguh hati kamu..:)..semoga Allah s.w.t balas budi baikmu itu..

KAMIHIDUP said...

ibu kucing rupanya.

CikAizA said...

moon.. aiza mmg geli sgt2 ngan kucing... xtahu naper... kadang2 cemburu gak nagn org yg sayang binatang ni... actually.. bukan kucing jer... semua jenis binatang aiza geli... heheheh... baiknya moon

..cik gugu.. said...

alolorh.. cumilnye..

tucintiut said...

bungukss....dh namenye TUCIN mmg lah bulu berterabur weiii.......byk makan aJINOMOTO...kahkahkahkah.....~~~

ibnubaba_04 said...

haha..kucing pon ade kembar er??x tau la plak

nabilah_2908 said...

comelnya..!! :)

bab rezeki tu..sy pernh terbaca juga..kalau kita bela haiwan...rezeki kita bertambah.. :)

Rtp Farra Arisha said...

ya ampun sy takut sgt dgn kucing. haha :D

Cik TeN10 said...

alololo comelnye !!

mOon jOhari said...

qucachahir ~~~ kutip la kucin baru....kutip yang baby...senang nak ajaQ...

muhamad hanif ~~~ mana kamu taw xde bulu nih??? musykil di situ.. :p

siti kektus ~~~ thanx auntie siti...nti lanjew gegebOo whiskas ye...

Anak Wak Mail ~~~ tQ...mmg gigih nih...

Syuxer ~~~ amin...terlebey puji lak..ase malu! :p

KAMIHIDUP ~~~ ibu jugak kan??? hehehehe

CikAizA ~~~ semua binatang?? parah nih...

..cik gugu.. thanx lalink... :)

tucintiut ~~~~ hahahaha...bwuekkk :p

ibnubaba_04 ~~~ mesti la...kembaQ mengalahkan manusia....

nabilah_2908 ~~~ tQ...kena jaga kebajikan depa...baru dapat berkat...

Rtp Farra Arisha ~~~ rugi la...kucin manje taw...

ku-cit said...
This comment has been removed by the author.
ku-cit said...

sib baik jadi ibu kucing...
kalo jadi ibu ayam, bhy tu...ehehe

mOon jOhari said...

Cik TeN10 ~~~adeQ gegebOo cakap tQ...gemOk dan sehat!

ku-cit ~~~ x buley bela ayam kat umah flat...

KuNanGKuNanG said...

la..kucing rupenye..he3..

Ardini Humaira said...

ololoo kiutnye :)

echaRierie said...

alala..comeynya kucing..
moon mesti penyayang orgnye kn ? hehe

mOon jOhari said...

KuNanGKuNanG ~~~ hehehe...yup...mummy kucing gegebOo..

Ardini ~~~ kiut mcm mummy mOon la... :)

echaRierie ~~~ hmmm...mmg kOt...mOon wanita yang penuh dengan kasih sayang... <3

EB said...

Alaaa comelnye..
Tngk bulan kat google ingat pula kat moon.. ghehehe...

mOon jOhari said...

EB ~~~ "tQ uncle EB" kata adeQ gegebOo....

thumbs up la kOmen EB...hehehehehe

Aniz said...

tomeyynnyyerrrrrrrrr........

mOon jOhari said...

Aniz ~~~ adeQ geebOo jawab "...terima kaseh...silala puji lagi...nanti lanje kita mkn frieskies lak ye...."

^______^

budakkampung39 said...

perghhh terkejut baca tajuk ni taw tak!!!!ingatkan ibu tunggal betol2...grrrrrrr

mOon jOhari said...

budakkampung39 ~~~ heheheehee....tajOk mesti gempak habesss....hehehehe

mellybee said...

betul lah moon kita nie pembela kucing terbiar mulut aja jahat tapi tak sampai hati kalau orang lain lempang mampus kena penapar balik kalau kita lempang tak apa pulak, si cuit ini pulak kalau kita lempang makin dia melekat kat kita pelik betul makhluk nie hehehe.....