Sunday, 5 June 2011

Sesi MeREPLY Entri The Famous Abang



Rata-rata fOllOwer mOon kat sini mmg dah kenal dengan cik abang nih kan???
The FamOus Abang  a.k.a Abang Zam...takkan hangpa tak kenal kOt...pemes nih.....kalo x pernah kenal beliau, jemput la ke mari http://www.abangzam.com/




nih mOon tempek header belOg beliau untuk tatapan umum...


BelOg Sindir Sukati tak Pikir Orang...cerita realiti hidup...


mOon selalu jenguk belOg ni sejak mOon takdak belOg lagi pOng...sebab...belOg ni best...mcm2 tOpik abg zam pOst...penulisannya pOng ringkas tapi padat...nampak macam santai tapi ada makna berselirat...Opsss...mOon takmo puji abg zam atau belOg beliau banyak2...nanti beliau cakap mOon nak ngOrat dia lak...hikhikhik...

Sejujurnya mOon baru sekali dua je tinggalkan kOmen kat belOg beliau...sebabnya...mgkn mOon ase sedikit respek kat dia...muka dia nmpak abg2 sgt dan nampak garang....dengan kata laen mOon mcm takOt dengan dia...tapi bila dah tinggalkan kOmen rupanya beliau peramah dan baik je....cukup! jangan puji!

Ok...mOon x mo cite banyak2 sal abang zam...mOon nak cerita sal entri best beliau....dalam banyak2 entri beliau mOon paling suka entri CARA NAK ELAKKAN SELISIH FAHAM bertarikh 24 May...


nih mOon cOpy paste entri beliau :


Cara Elak Dari Selisih Faham

Assalammualaikum


Beb..aku pinjam kasut kau eh? nak date ni..pinjam eh?
err..ok..hati-hati tau..senang koyak tu

Siti..i nak pinjam shawl you kejap ye? nak jumpa lecturer lah..nak cepat ni..okay? nanti i sangkut balik
ermm..okay..jangan sampai kena sambal..favoritas punya shawl tu

Aku nak keluar kejap ni..pinjam motor jap boleh tak Mat? nanti aku isi minyak eh? dont worry lah
err..okay..nanti pam sekali tau..tapi rantai dah kendur..err..mmm

Ijoi..nak tiru assignment kau kejap boleh? aku dah lewat ni
Okay..jangan tiru bulat-bulat tau..kantoi nanti..nah




**********


Ini Cara yang Tepat Bagi Situasi Di Atas
(Tulisan merah adalah respOn si peminjam yang ditambah perisa jagung Oleh mOon....)
  

Beb..aku pinjam kasut kau eh? nak date ni..pinjam eh?
Pakai lah..kasut aku memang untuk dipinjam..pakai lah..pakai
...terima kasih la weh...nanti ko beli bOot lak...aku teringin dOwh nak pakai....

Siti..i nak pinjam shawl you kejap ye? nak jumpa lecturer lah..nak cepat ni..okay? nanti i sangkut balik
Okay..shawl i memang untuk orang lain pakai..pakai sampai bulan depan ya
kalo macam 2 aku nak pinjam sampai tahun depan la ye siti...untung aku dapat kawan macam ko...

Aku nak keluar kejap ni..pinjam motor jap boleh tak Mat? nanti aku isi minyak eh? dont worry lah
Pakai lah..pakai sampai bocor tayar pun tak pe..bulan-bulan aku bayar memang untuk kasi kau pinjam pun
...hmmm bgs la...x yah la aku beli mOtOr sndri....jimat duit aku...ko la kawan susah senang aku...
  
Ijoi..nak tiru assignment kau kejap boleh? aku dah lewat ni
Tiru lah..aku buat assignment memang untuk kasi kau tiru..nanti kau jadi pandai..nah..tiru bulat-bulat eh..tiru lah cepat
...Ok...pasni aku nak tiru assignment Eng. Scs lak ye...baru aku lebey cepat pandai....




     ***** entri asal sila kelik SINI 



Abang Zam...Ampun....ampun...waa gerun dengan lu...



Sekian....




8 comments:

Lulu caldina said...

dear, lulu tag awak!!

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/06/giveaway-autumn-in-melbourne.html

mOon jOhari said...

thanx dear...
nti mOon tengOk ye...

Freaky said...

haha femes btol upanya abg zam ni. dulu selalu chat dgn die gak kt fb

mOon jOhari said...

Freaky... mesti la femes ...dh nama pn the famous abang

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku xfemes ke.. bile ko nak femes kan aku ha bulan tembam....

KAMIHIDUP said...

femes abang zam, heee.

Bella Bell said...

hahaa.. abang zam ni... memang syok pon blog dia :)

mOon jOhari said...

Taufiq ~~~ ko dah cukup femes kat blOg aku...hehehe...

KAMIHIDUP ~~~ dah mmg nama belOg dia the famous abang

Bella Bell ~~~ kan...kan..best kan...